IFK-duo kan bli årets ledare på idrottsgalan

Mery Jadan och Paula Khajo från IFK Trollhättan kan bli ”årets ledare” vid Trollhättans idrottsgala, som arrangeras i april. (Bild: Privat)

Vid Trollhättans idrottsgala den 16 april delas flera priser ut.
I kategorin ”årets ledare” återfinns bland andra Mery Jadan och Paula Khajo, till vardags i IFK Trollhättan.
– Det är väldigt roligt, säger Khajo.

IFK Trollhättan kan i år stoltsera med ett damlag på seniorsidan, och där är Mery Jadan och Paula Khajo två förgrundsfigurerar. De agerar nämligen inte bara tränare, utan försöker även vara bollplank åt sina spelare utanför planen.
– Som ledare jobbar vi väldigt mycket med relationer. Vi vill finnas här för våra ungdomar, både killar och tjejer, oavsett om det är träningstid eller inte. Vi är som en stor familj, säger Paula Khajo.

För henne kom nomineringen till idrottsgalan som en stor överraskning, men som en glad sådan.
– Det är jättekul. Jag trodde inte att vi betydde så mycket för just ungdomarna, jag antar ju att det är de som har nominerat oss.

Att skapa ett damlag har funnits i tankarna under en längre tid, och nu är också förutsättningarna goda på Kamratgården. Intresset är nämligen såpass stort att man till och med överväger att dra igång ett F17-lag.
– Vi har besökt fritidsgårdar och skolor och uppmanat dem till att komma och prova på fotboll, och det har blivit så att många har stannat. Alla kanske inte tycker att just fotboll är så roligt, men att gemenskapen är det, konstaterar Paula Khajo.

Hur mycket fokus ligger på resultat i år då?

– Det är klart att vi har fokus på resultat, men vårt mål är ju att ha kul. Och att rekrytera fler ungdomar, speciellt tjejer, till fotbollen. Vi vill få in fler i familjen.

Att vinna på den stundande galan är också en dröm, men knappast större än att ha blivit nominerad.
– De jag jobbar för, och de som jobbar med mig, är nöjda, och det har jag fått bekräftat nu. Det är jag väldigt nöjd över, oavsett om jag vinner eller inte. Bara att ha blivit nominerad är ju underbart, säger Paula Khajo.

Det finns samtidigt flera andra lokalfotbollsinslag under galan. I kategorin ”årets prestation” är FC Trollhättan nominerat, och bland årets kvinnliga idrottare är domaren Pernilla Larsson en av de tre utmanarna. Därutöver kan Skoftebyns IF komma att bli årets förening i Trollhättan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*