Abrahamsson får ny landslagschans

Tom Abrahamsson gjorde sitt första landslagsläger i höstas, och får nu ännu en chans i den blågula träningsdräkten. (Bild. Tommi Nyman/FCT)

De goda vitsorden stämde.
Därför får Tom Abrahamsson ännu en chans i P17-landslaget.
– Det visar väl att det gick bra förra gången, säger han.

I höstas togs Tom Abrahamsson ut som reserv till den blågula trupp som skulle samlas på Bosön för ett kortare läger. Ett återbud gjorde också att han sedermera fick en plats – trots att han bara några månader tidigare hade bytt Götas division 4-lag mot FC Trollhättans allsvenska juniorer.

Nu är det alltså dags igen, när P17-landslaget (spelare födda 1999) samlas på samma anläggning den 12 april.
– Det är kul såklart. Det visar väl att det gick bra förra gången, säger ytterbacken, vars namn kom upp i diskussionen efter en rekommendation från den dåvarande FCT-tränaren Henrik Fridolvsson.

Den här gången är det dennes efterträdare, Fredrik Bengtsson, som lagt in ett gott ord.
– Han sa att han hade snackat med Hans (Wildow, förbundskaptenen) och att jag förmodligen skulle komma med. Vi har ”connectat” bra jag och Fredrik, det känns som att jag har utvecklats mycket och det tycker han också, säger Abrahamsson.

Just nu är han visserligen småsjuk, men den tekniske försvararen hoppas bli frisk lagom till lördagens seriepremiär, och sedan kunna toppa formen i tid till landslagslägret.
– Jag tänker åka dit och göra mitt bästa, och representera Trollhättan och mig själv på ett bra sätt. Förhoppningsvis blir det ett lärofyllt läger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*