Nytt landslagsläger väntar för Enver Colic


Enver Colic bytte i vintras IFK Trollhättan mot Vänersborgs FK, men en sak är sig lik: nämligen de återkommande uttagningarna till landslaget för spelare födda 1999. (Bild: Stefan Bennhage)


Landslagssamlingar börjar bli en vana för Enver Colic.
I mitten av april är det dags igen.
– Det är upp till mig att bevisa vad jag kan där, säger han.

För fjärde gången får Colic, som sedan i vintras tillhör Vänersborgs FK, dra på sig de blågula färgerna. Han har tidigare varit uttagen till en trenationsturnering i Belgien, men även bjudits in till läger i Kristinehamn och på Bosön.

Det är på den sistnämnda platsen som han, tillsammans med 32 andra spelare, ska försöka imponera på förbundskapten Hans Wildow, som leder den gren av P99-landslaget som kallas för ”Future Team”.
– Det är många nya som är med, jag tror att det bara är två eller tre spelare som var i Belgien, och det måste betyda att vi gör det bra, säger Enver Colic som fick beskedet via mejl efter att han kom hem från träningsmötet med Dalstorp (seger 2-1) i måndags kväll.

Lägret hålls 12-14 april och kommer perfekt i tiden för 16-åringen, som verkligen visat framfötterna i VFK under försäsongen.
– Ja, känner att det har gått bra, och senast var jag nära mitt tredje mål på lika många matcher, konstaterar han belåtet.

Du måste vara nöjd med speltiden hittills?

– Ja, men samtidigt tycker jag att jag förtjänar det, och mer än så till och med. Jag hänger med jävligt bra på träningarna och har inte ångrat mitt klubbval en enda sekund.

Målsättningen nu är att göra ett bra läger på Bosön, och så småningom komma med i ”det riktiga P17-landslaget”, som Enver Colic själv kallar det. Laget blev nyligen klart för EM efter imponerande spel i Elite Round-kvalet i Kroatien.
– Jag vill vara med och fajtas, och det är upp till mig själv att bevisa vad jag kan där, säger han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*