Åskådare tvingades döma seriepremiär

Mikael Johansson, längst till vänster, är styrelseledamot i Sjuntorps IF. Han är även mannen som dömde lagets division 6-premiär mot Spark i fredags kväll, sedan domaren aldrig dykt upp. (Bild: Jonas Arbius)

Domaren dök aldrig upp till division 6-premiären mellan Sjuntorp och Spark.
Då fick åskådaren Mikael Johansson ta sig an uppdraget.
– Reglerna kan man ju, konstaterar han.

Berätta vad som hände i fredags!
– Jag är ju med lite nere i föreningen och skulle titta på matchen, så jag gjorde i ordning lite kaffe till domare och sånt. Men när avsparken närmade sig så hade ingen domare kommit, så jag fick ringa runt och fick till slut tag på domarens fru, som sa att han hade åkt till jobbet vid elva-tiden. Sedan ringde vi runt till folk på förbundet, och jag sa att om förbundet går med på det så kan jag döma. Samtidigt hade Spark en kille som skulle gå en domarutbildning och han hade ju varit perfekt för uppdraget, men han vågade inte och då frågade vi om det var okej att jag tog det. Jag har ju ändå inte spelat i Sjuntorp på en herrans massa år.

Har du dömt fotboll förut?

– Jag har varit med på några domarkurser när man hade ungdomslag och sådär, och jag har väl dömt några ”partajmatcher”, men det är inte mer än så.

Hur tycker du att det gick då?

– Det var inga problem, jag har ju spelat så mycket fotboll. Det var till och med någon som sa att det var kul med en domare som har spelförståelse, haha! Men jag sa också till spelarna innan att de fick sköta sig: jag ville inte dra upp kort för skitsaker. Det var någon som ville gnälla lite, men jag har ju spelat så länge så jag vet hur jag ska ta dem.

Sjuntorps spelande tränare, Alexander Karlström, skrev lite skämtsamt på Twitter att hans lag ”inte fick något med sig”. Var det så att du favoriserade Spark?

– Nja, jag försökte att inte favorisera någon. Det var ju situationerna i sig som gjorde att det kanske verkade så, och så gjorde man såklart något fel. Det skojade jag även med någon om: ”Något fel måste jag väl fel få göra?” Men matchen var ju avgjord ganska tidigt, så det gjorde också sitt.

Vad händer med domarkarriären framöver? Blir det en fortsättning?

– Nej, det blir det inte. Jag har ju träningsvärk än efter det här! Jag ville inte stanna i mittcirkeln utan tvingades springa lite, och det är man inte van vid.

Men du verkar ha tyckt att det var roligt?

– Ja, det var jätteroligt, och det var inget problem att döma när de väl frågade. Bättre så än att Spark tvingades åka hem igen. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*