Colic besökte holländsk toppklubb

– Det är något man aldrig kommer glömma.
Så säger 16-årige Enver Colic efter sitt besök hos den holländska toppklubben Twente.


Efter sina fyra landslagsuttagningar och vinterns flytt från IFK Trollhättan till Vänersborgs FK är Enver Colic ett välkänt namn i lokala fotbollskretsar.

Ambitionen är dock att bli igenkänd även på ett internationellt plan, och ett steg på vägen togs i förra veckan när mittfältaren bjöds in till Twentes akademi. Där tränade Colic fyra pass med klubbens U23-lag.
– Det var hur proffsigt som helst. Vi tränade bredvid A-laget så det var skitspänt i början, jag är ju inte van vid att provträna med andra klubbar. Sedan var språket lite konstigt också: det var först sista dagen som jag började fatta lite. Först lät det som att alla var hesa, säger Enver Colic och skrattar.

Samtidigt är han nöjd med sin egen insats:
– Jag tycker att det gick bra, men framförallt var det väldigt kul. Jag gick runt med ett leende på läpparna hela dagarna.

Enligt Marco Blazevski, som är spelarens agent, funderar Twente på att försöka värva Colic redan till sommaren.
– De är väldigt imponerade och tycker att han är en playmaker som har mycket boll i sig. Klubben har visat intresse och vill ha honom redan till kommande säsong, berättar Blazevski, som dessutom säger sig ha blivit kontaktad av en ännu större, spansk klubb:
– Real Sociedad hörde av sig i förrgår och de finns också med i bilden.

Själv försöker dock Enver Colic hålla sig kvar i nuet, och inte sväva iväg i tankarna inför framtida beslut.
– Nu försöker jag mest fokusera på VFK – och på skolan. Det märks att jag har missat två veckor på sistone, säger 16-åringen som nyligen tvingades lämna böckerna hemma när han besökte Bosön för en landslagssamling.

(Bild: Privat)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*