Frändefors hoppas överträffa fjolårsfacit

Frändefors IF hoppas bärga en bättre placering än förra året, och förutsättningarna verkar finnas för att lyckas med den målsättningen. (Bild: FIF)

Ifjol var spelarkrisen ett bistert faktum.
I år är däremot situationen en annan för Frändefors damlag.
– Helt plötsligt är det fajt om platserna, konstaterar den spelande assisterande tränaren Sofia Arvidsson.

Förra säsongen slutade med sex poäng fördelade över tolv omgångar för Frändefors, som med det hamnade på näst sista plats i Bohuslän-Dalfyran.

Men det hade också sin förklaring:
– Vi fick kämpa för att få ihop lag, det var på håret i vissa matcher, minns Sofia Arvidsson som dock fått se flertalet nyförvärv ramla in under vintern, och i dagsläget omfattar truppen 25 aktiva spelare.

I gruppen av nygamla namn sticker framförallt Anna Lisnäs (VIF) och Ida Jansson (VFK) ut i mängden.
– De har klivit in och visat sina styrkor direkt. Men samtliga nyförvärv kommer behövas för att hålla upp en bra standard, menar Arvidsson.

Försäsongen har visserligen bjudit på idel förluster, men Frändefors har samtidigt försökt hamra in en ny spelidé, och dessutom tagit tydliga kliv i rätt riktning.
– Mot Göta förlorade vi med 0-3, men hade det varit förra säsongen så hade det blivit tvåsiffrigt. Skillnaden nu är att vi kan spela jämnt mot tuffare motstånd.

Vad är målsättningen för ”Fiffen” i år?

– Att ta fler poäng än förra året och hamna någonstans i mitten. Det vill jag tro att vi ska klara av, säger Sofia Arvidsson.

Nytt för i år är att division 4 Bohuslän-Dal innehåller sex lag, och att alla möter varandra vid tre olika tillfällen. Det ger således 15 omgångar totalt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*