Målglad duo ska skjuta TFK/HIS/TBoIS uppåt

Julia Jonasson och Hannah Skoglund är anfallarna som ska skjuta nya Trollhättans FK/Halvorstorp/Trollhättans BoIS till en topplacering i årets division 3-serie. (Bild: Martin Ahlin)

De fyller 17 i år.
Och gillar att göra mål.
Möt Hannah Skoglund och Julia Jonasson – två talanger som hittat varandra i nya Trollhättans FK/Halvorstorp/Trollhättans BoIS.

Sedan i vintras trängs tre klubbar under samma fotbollsparaply, och tanken är att det ska regna framgångar över sammanslagningen framöver.

I år är man ett av åtta lag i division 3 och tränas av Christian Hultberg, som närmast kommer från Edet FK:s herrar.
– Det har varit väldigt bra kvalité på träningarna och han känns proffsig, konstaterar Hannah Skoglund, som ifjol gjorde 23 mål för TFK/HIS i den västra fyran.

Hon ser nu ut att paras ihop med Julia Jonasson på topp – en spelare som förra säsongen bokfördes för 13 fullträffar i trean.
– Det var genom fotbollen som vi lärde känna varandra. Vi har gjort några träningar ihop i Västgötalaget, och har båda fotboll som individuellt val på gymnasiet, berättar Skoglund som liksom Jonasson fyller 17 i år.

Tillsammans har de gjort 15 av lagets mål under försäsongen, och de verkar komplettera varandra såväl på som utanför planen. Inte minst genom att avsluta varandras meningar.
– Jag skulle säga att vi är rätt lika som spelare, säger Hannah Skoglund.
– Båda är ganska snabba, fyller Julia Jonasson i, innan lagkamraten tar över igen:
– Speciellt i djupled. Det är inte så att vi håller i bollen så mycket, utan vi springer mest.

Men att tänka likadant kan också vara negativt:
– Det händer att vi springer åt samma håll och tar varandras ytor, men det har fungerat rätt bra ändå, säger Jonasson.

Båda hävdar att den nya gruppen redan hunnit bli sammansvetsad och att man totalt sett är bättre än ifjol, i dubbelt avseende. Den talangfulla duon har också gemensamma mål inom fotbollen.
– Det är klart att man vill spela så högt som möjligt, även om det är svårt att veta hur långt man kan komma, säger Skoglund och får medhåll av Jonasson.

Division 2 nästa år åtminstone?

– Man kan ju hoppas det, haha. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*