Fotbollsbloggen tippar: Div 3 Västra (dam)

Nu är det inte många serier som fortfarande väntar på att dra igång. Ja, egentligen inte ens den västra damtrean – den smygstartade nämligen egentligen för några dagar sedan med sin första match.

Men det är först på fredagen som det riktiga startskottet går, och det är också då som Trollhättans FK/Halvorstorp/Trollhättans BoIS gör entré.

Så här tror Fotbollsbloggen att det går för den nya konstellationen i år:


Christian Hultberg har tidigare lyckats lotsa flera av sina lag till uppflyttning. Kanske får han göra det i år igen, som ny tränare för TFK/HIS/TBoIS? (Bild: TTELA)

DIVISION 3 VÄSTRA (DAM)

1. Trollhättans FK/Halvorstorp/Trollhättans BoIS
———————————-
2. Vinninga AIF
———————————-
3. Mellby IK
4. Kållandsö GoIF
5. Lidköpings FK Akademi
6. Sollebrunns AIK
7. Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro
———————————-
8. JK10 IF

Kommentar: Trean innehåller bara åtta lag i år, men kvalitén är relativt bra och jämn. Vinninga, Mellby och Kållandsö är lag som bör vara med i toppen, men jag har svårt att se hur TFK/HIS/TBoIS – med den breda och spetsiga trupp man har – ska kunna misslyckas med att vinna serien. Eller ja, självklart kan det hända: men inte någon motståndare lär spela en lika passningsorienterad och finurlig fotboll som Trollhättelaget under den här säsongen. Dessutom har man målskyttar av rang. Nej, det här blir med största sannolikhet ett väldigt roligt fotbollsår för den nya sammanslagningen.

Seriens skyttedrottning: Hannah Skoglund, TFK/HIS/TBoIS.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*