Kroppefjäll jagar tätposition i Dalslandssexan

Ifjol slutade Kroppefjäll på tredje plats i division 6 Dalsland. Förbättras den i år? (Bild: Tobias Coster)

Andralagen är många i årets Dalslandssexa.
De kan också bli Kroppefjälls största hot i jakten på seriesegern.
– Men jag tror att vi ska kunna vara bland de tre främsta, säger tränaren Michael Eriksson.

När övriga lokala lag avverkat sina seriepremiärer så har Kroppefjäll fått vänta tålmodigt på sin tur. Och nu på fredag är det äntligen dags: borta på Rösvallen mot Vikens andralag.

Det är också, enligt Michael Eriksson, en tänkbar motståndare i kampen om uppflyttning till femman.
– De borde ju ha ett bra spelarmaterial med tanke på att deras förstalag spelar i division 4. Det gäller även Högsäter, Brålanda och Ed.

Kroppefjälls trupp är också, i generella ordalag, densamma som förra året, då en slutlig tredjeplats bärgades. Visserligen har laget tappat Rohulla Husseiny och Mortaza Yegoobi till Håfreström, men samtidigt har flera spelare tillkommit, som Ahmed Ouerguemmi från Ärtemark/Billingsfors.
– Jag tror att vi har en bättre trupp i år, och får vi det att stämma så kan det bli riktigt bra. Vi mötte Ellenö senast och spelade ut dem fullständigt. Det blev förlust till slut (1-2) men de fick knappt röra bollen, och det ger självförtroende, säger Eriksson.

Efter att ha testat ett 3-5-2-system i början av vintern har han nu bytt tillbaka till en 4-4-2-formation, och förhoppningen är att den ska generera många poäng.
– Om vi har lite flyt och det går vår väg så tror jag att vi ska kunna vara bland de tre främsta, säger Michael Eriksson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*