Första målet och segern för Aliev i Jaro


Alibek Aliev är på väg mot toppformen i finska Jaro. I veckan gjorde han sitt första mål för klubben. (Bild: Johanna Lundberg/Bildbyrån)

Första målet i serien – och första segern.
Alibek Aliev nådde två milstolpar med sitt Jaro i veckan.
– Det var skönt och bra för självförtroendet, säger han.

I mitten av mars berättade Fotbollsbloggen att Alibek Aliev – ursprungligen från Vänersborg – skulle lånas ut till finska Jaro av sin ryska klubb CSKA Moskva. Detta sedan en läkarundersökning satt stopp för anfallarens tänkta övergång till Elfsborg.

Jaro, som kommer från Jakobstad, var också bekant mark för Aliev, som tillbringade hösten 2015 där på lån. Då fick han vara med om att åka ur landets högstaliga, och gjorde dessutom inte ett enda mål under sina nio framträdanden.

Årets säsong har börjat desto bättre, med två inhopp och det avgörande 1-0-målet mot AC Oulo i den senaste omgången.
– Det var en konstig match: vi missade straff, det andra laget missade straff och vi var totalt överlägsna. Jag tror att vi hade 25-2 i skott efteråt, säger Alibek Aliev som nätade genom att förvalta sin egen skottretur, tio minuter från slutet.

Det gav tre viktiga poäng för Jaro, som är en klubb med höga ambitioner.
– Förra året var tungt, men i år känns det som att truppen är två gånger starkare. Vårt mål och vår motivation är att komma tillbaka till förstaligan, och det vet alla om.

Hur är din egen dagsform efter knäskadan?

– Jag har tränat hårt det senaste men känner inte att jag är hundraprocentig än när det gäller konditionen och det fysiska, och därför har jag suttit på bänken i början, säger Aliev som även gjorde mål i den sista träningsmatchen före seriepremiären.

När tror du att du får börja spela matcher från start?

– Jag vet inte, det är upp till tränaren. Vi har en bra anfallare från Mexiko (Alberto Alvarado Morin) som spelat i landslaget, så konkurrensen är hård. Jag ska bara jobba på och göra mitt bästa så får vi se, konstaterar 19-åringen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*