Trollhättans FF stod för sällsynt skräll

Är säsongens största skräll redan ett faktum?

Få hade i varje fall väntat sig att Trollhättans FF skulle besegra Wargön – men på torsdagskvällen hände det.
– Nu när vi orkar mer så är allt möjligt, säger Mathias Bjurbäck, matchens enda målskytt.

Att Trollhättans Finska Förening vinner är ett relativt sällsynt fenomen. 2015 hände det vid ett tillfälle (2-0 mot tabellnian Sjuntorp), precis som 2014 (3-2 mot fyran Hjärtum).

Det sistnämnda var dock en ännu mer unik händelse: det var nämligen – frånsett torsdagens 1-0-triumf mot Wargön – den enda gången sedan 2008 som TFF vunnit mot ett tippat topplag.
– Ja, och vi har aldrig vunnit mot Wargön tidigare, det här var första gången, säger Mathias Bjurbäck (bilden) som tillhört föreningen i fyra säsonger.

Hans mål var också något utöver det vanliga.
– Det var nästan vid halva planen, eller lite in på offensiv planhalva, som jag drog iväg ett långskott som seglade in i mål. Det var ganska snyggt faktiskt, och kändes väldigt skönt, säger 24-åringen nöjt.

Annars var TFF-segern framförallt en taktisk fullträff.
– Vi försökte pressa högt, för alla lag i serien tror att vi ska backa hemåt. Wargön blev väldigt stressade av det och slog många chanspassningar, konstaterar Bjurbäck som också har en bra försäsong att tacka för det:
– Andra säsonger har vi klappat igenom i andra halvlek, men nu känner alla att de har fått bättre kondition, och när vi orkar mer så är allt möjligt.

Wargön hade två ribbträffar och något missat friläge – som räddades av den utmärkte målvakten Carlos Martin Feichtinger – men lyckades inte få hål på TFF, som verkar kunna bli ett hot för de flesta motståndarna i år.
– Ja, det tror jag. Syrianska ser väldigt starka ut, men annars tycker jag att vi kan slå alla lag. Vårt mål är ju att komma i mitten och sedan bygga vidare på det, säger Mathias Bjurbäck.

FAKTA
Trollhättans FF:s segrar på senare år:

2015: 2-0 mot Sjuntorp.
2014: 3-2 mot Hjärtum.
2013: 3-2 mot Trollhättans Syrianska och 3-2 mot Västerlanda.
2012: 3-2 mot Spark, 2-1 mot Sjövik, 4-2 mot Alvhem och 3-2 mot Långared.
2011: 4-3 mot Örslösa/Söne och 3-2 mot Saleby.
2010: 7-0 och 2-1 mot Essunga, samt 2-1 mot Stora Mellby.
2009: 2-0 mot FC Ale, 3-0 mot Alvhem, 3-0 mot Friscopojkarna och 3-2 mot Hudene.
2008: Tio segrar, bland annat 3-1 mot tabelltvåan Åsaka.

(Bild: TFF)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*