Veckans elva #4

Säsongen rullar på snabbt, upplever jag. Vi är redan framme vid den fjärde uttagningen av Veckans elva, som innehåller många fantastiska spelare.

Ni finner samtliga här nedan:

Målvakt: Jacob Zachrisson, Frändefors IF (1).
Motivering: Frändefors har inlett serien med ett perfekt facit efter tre matcher, och verkar gå bättre än vad åtminstone jag tippat på förhand. Extra imponerande var den senaste segern mot Tösse, där man dessutom spelade med en man mindre i nästan 70 minuter. De poängen ska man inte minst tacka målvakten Zachrisson för, efter en insats som var rejält imponerande.

Försvarare: Anton Snibb, Vänersborgs FK (1).
Motivering: Han var inte den mest spektakulära värvningen som VFK gjorde i vintras, men Anton Snibb har snabbt visat sig vara en rejält underskattad spelare på seniornivå. Matchen borta mot Skövde AIK i onsdags slutade visserligen med förlust, men om samtliga VFK-spelare hållit samma nivå som Snibb så hade det gått på ett helt annat sätt. Lita på det.

Försvarare: Emma Kihlberg, TFK/HIS/TBoIS (1).
Motivering: Den nybildade föreningen, som har höga ambitioner, har fått en perfekt start i damtrean, och imponerar såväl framåt som bakåt. Förra gången hyllade jag en offensiv gestalt, men idag är det en defensiv som får berömmet. Emma Kihlberg har nämligen en tendens att alltid vara riktigt bra, och matchen mot Vinninga (seger 2-0) utgjorde absolut inget undantag.

Försvarare: Erik Karlsson, Brålanda IF (1).
Motivering: Ödsmål går sällan mållöst ur sina matcher, men i helgen gjorde man det borta mot Brålanda. Mötet var väl överhuvudtaget ingen höjdare sett ur ett underhållningsperspektiv, men att beskåda Erik Karlssons försvarsspel var däremot en ynnest (enligt de som var där, det var ju inte jag). Det kommer däremot inte som en överraskning – i form är Karlsson en klasspelare, särskilt i division 4-sammanhang.

Högermittfältare: Lisa Jensen, Wargöns IK (1).
Motivering: Wargön tog tre blytunga poäng i söndagens 0521-derby mot Vänersborgs IF, och det fanns många grönklädda som var väldigt bra. Bäst? Det var nog kanske Lisa Jensen, som for runt som ett yrväder på sin kant men samtidigt stängde den när VIF-spelarna försökte att ta sig förbi. En fem-plus-insats, helt enkelt!

Central mittfältare: Josefin Berg, Vänersborgs FK (2).
Motivering: Hon var bra i derbyt mot Vänersborgs IF, men tydligen ännu bättre i söndagens match mot Sjömarken. Josefin Berg går helt enkelt från klarhet till klarhet, och nu är det väl ingen som längre tvivlar på att hon är seriens bästa spelare? Precis, tänkte väl det.

Central mittfältare: David Bennhage, Vänersborgs IF (1).
Motivering: Visst, två straffmål kan väl vem som helst göra, tänker ni. Men de kom å andra sidan i ett pressat läge för VIF, och Bennhage satte dit dem på ett distinkt sätt. Dessutom såg han till att göra ett hattrick i slutändan, och var således helt fundamental för att laget skulle kunna vända 0-2 till 3-2 mot Kärra.

Vänstermittfältare: Mathias Bjurbäck, Trollhättans FF (1).
Motivering: Ni känner mig – ska en spelare från herrsexan komma med i Veckans elva så krävs det något alldeles speciellt. Det kan vara, typ, tolv mål mot Spark eller en monstermatch i målet, eller så kan det vara ett 30-metersskott i nät och en fenomenal insats mot Wargön, som i Mathias Bjurbäcks fall. Det där gjorde han riktigt bra.

Högeranfallare: Evelina Löfström, Lödöse Nygård IF (1).
Motivering: Hon har spelat på ett par olika positioner det sista, men let’s face it: det är som toppforward som man får mest ut av Evelina Löfströms kapacitet. Och den kapaciteten är förresten ofantligt stor. Mot Ulricehamn gjorde hon två mål, men var också en framträdande aktör i resten av spelet.

Central anfallare: Marcus Olsson, Edet FK (1).
Motivering: Nu har han kommit igång på allvar, Olsson. Jag tippade honom som skytteligavinnare i den västra femman, och än så länge känns det som en tänkbar utgång. Borta mot Nossebro – en svår match, det ska man veta – gjorde han två mål, och dessutom i ytterst viktiga sekvenser av mötet. Fint så.

Vänsteranfallare: Simon Svensson, Melleruds IF (2).
Motivering: En fixad straff och två målgivande framspelningar – det är ett hyfsat dagsverke som forward. När Simon Svensson klev av sent, med en 3-1-ledning i ryggen mot Herrestad, så var han nog också ganska seger på att ett segerfirande skulle vänta i omklädningsrummet. Så blev dock inte fallet efter två snabba baklängesmål. Även det säger lite om Svensson betydelse för detta unga MIF.

Tränare: Frank Rosendahl, Vänersborgs IF (1).
Motivering: ”Rosa” vet att ett bra halvtidssnack kan göra stor skillnad, och när Vänersborgs IF var på väg mot en klar förlust mot Kärra så sa han säkert ett par väl valda ord. Om det var det som gjorde att steken vändes låter vi vara osagt – men att Frank Rosendahl ska bli tränare i Veckans elva är helt klart välförtjänt.

Domare: Erik Jullander.
Motivering: Jullander, till vardags fotbollskrönikör på Borås Tidning, är en utmärkt domare. Det visade han inte minst genom att vara en skicklig matchledare i Göta-Skene: rättvis åt båda hållen, och dessutom med en föredömlig spelardialog. Bravo!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*