Larsson lånas ut till Skoftebyn

I våras formaliserades FCT:s och Skoftebyns spelarsamarbete.
Nu utnyttjas det också för första gången, när Fredrik Larsson flyttar till Nysätra.
– Det var inte så mycket att fundera på, säger anfallaren.

Fotboll, Div 1 Södra, Trollhättan, Porträtt och Lagbild

I mars stod det klart att FC Trollhättan upprättat en lista innehållande namnen på flera av lagets spelare under 23 år. Dessa kan under säsongen – med kort varsel – lånas ut till samarbetsföreningen Skoftebyn, som är nykomling i herrarnas division 2.

Den förste att genomföra en historisk övergång är Fredrik Larsson, som bara varit med i FCT:s matchtrupp vid ett tillfälle under de fem inledande matcherna i söderettan.

– Det är klart att jag är jättebesviken över det. Jag känner själv att jag räcker till på träningar och så, men i slutändan är det inte mitt beslut. Och då kom den här lösningen upp, säger forwarden som kom från Melleruds IF inför förra säsongen.

Samma MIF var Skoftebyns enda konkurrent i de förhandlingar som genomfördes med Larsson.

– Jag fick ta en liten funderare, men det kändes såpass bra med Skoftebyn och (tränaren Tobias) Karnevi så det var inget att tveka på. Jag vill fortfarande spela på en hyfsad nivå och division 2 är en bra serie.

Fredrik Larsson lånas ut fram till sommaruppehållet i första hand. Enligt Skoftebyns fotbollsansvarige Roger Sandersson har affären tre vinnare:

– Vi, FCT och han själv. Vi får fler alternativ nu, och det känns väldigt bra. Sedan ger vi en ung kille chansen att få tillbaka sitt självförtroende och visa sin kapacitet, och det är ju det vi vill framförallt, säger Sandersson som ser Larsson som både anfallare och yttermittfältare.

Just Skoftebyns starka intresse var också en avgörande faktor för Fredrik Larsson, som trots matchovanan känner sig ”pigg, alert och bra”.

– Det är viktigt för mig att känna mig efterfrågad och önskad, så att det inte bara blir en lösning för mig, utan något de vill också, konstaterar Larsson som ifjol nätade fem gånger i den norra tvåan.

(Bild: Idrottsfoto/Bildbyrån)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*