Efter otäcka skadan: ”Det hade kunnat gå illa”

Torsdagskvällen slutade olyckligt för två lokala division 2-målvakter.
Sofia Andersson i Vänersborgs FK fick föras med ambulans till Näl, medan Wargöns Emma Weyhing omhändertogs på samma sjukhus med en bruten handled.

IMG_0343

På Nysätra i Trollhättan hade ungefär en timme spelats när VFK-keepern Sofia Andersson (bilden) skulle slänga sig för att stoppa ett närskott. I samma sekund uppstod en otäck kollision med motståndaren i Skoftebyn.

– Ögonlocken blev söndertrampade och jag har märken efter två dubbar mitt i svullnaden, så det ser ju förjävligt ut. Jag kan inte öppna ögat, men jag är väldigt glad för att de inte var värre. Läkarna sa att om det hade blivit en klockren träff över ögat så hade det kunnat gå illa, berättar Andersson.

Ögonlocket fick sys med tre stygn, och därutöver drabbades Sofia Andersson av en fraktur på ögongloben samt en spricka i näsbenet. Däremot är det osäkert huruvida hon drabbats av en hjärnskakning.

– Mamma säger att jag ser ut som Quasimodo, konstaterar 26-åringen som inte vågar gissa när hon är tillbaka på planen igen:

– Jag vet faktiskt inte, jag får ta det dag för dag. Man ska ju våga också.

Andersson var samtidigt inte ensam om att hamna i centrum av fel orsaker under torsdagen. I samma serie – men på Tingevi i Lödöse – ledde Wargön med 1-0 mot LNIK när målvakten Emma Weyhing bröt handleden.

– Det var en 50-50-chans där jag sprang ut inne i straffområdet. Deras forward kom sent och ingen gav sig eller vek undan. I och med att jag hade händerna framme för att ta bollen så vek den sig när vi krockade, säger hon.

Smärtan kom inte omedelbart, men Weyhing blev snabbt varse att hon kanske inte skulle spela vidare.

– Först tänkte jag bara: aj, vilken smäll! När jag sedan kollade på handen så såg den lite sned ut, och det kändes ju inte bra. Jag satte mig ner på avbytarbänken och tänkte att det kanske skulle gå över, men sedan åkte vi till akuten ändå.

Nu tvingas hon bära gips i fyra veckor framöver, och det är oklart när en comeback kan ske.

– Jag har inte tänkt alls på det utan får ta det som det kommer. Jag hoppas i alla fall att det blir så snart som möjligt, säger Emma Weyhing.

Fotnot: Vänersborgs FK förlorade med 1-2 mot Skoftebyn, och det blev även en förlust med identiska siffror för Wargön mot Lödöse Nygård.

(Bild: Privat)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*