Veckans elva #8

Nej, vi kör inga megaintroduktioner idag heller.

Istället har jag den stora äran att här presentera de uttagna i Veckans elva, nummer åtta:

233451_futbolnoe-pole_-trava_1920x1200_(www.GdeFon.ru) kopia 37

Målvakt: Mike Faddoul, Håfreströms IF (1).
Motivering: 4-1 mot Melleruds andralag kan låta som behagliga siffror, men faktum är att Håfreström fick slita hårt. Och allra mest svett spillde målvakten Mike Faddoul, som bland annat räddade en straff och stoppade flera frilägen.

Försvarare: Per Andersson, Trollhättans FK (1).
Motivering: Tre mål som mittback – när hände det senast? Med en frispark, en straff och en nick såg Andersson och hans TFK till att man kunde vända underläge till seger borta mot Lödöse Nygård. Hans sista mål? I 88:e minuten och på tilläggstid…

Försvarare: Björn Larsson, IFK Trollhättan (1).
Motivering: Larsson har seglat på en formtopp den senaste tiden och använt sin enorma rutin på bästa möjliga sätt. Borta mot Edsvära-Norra Vånga (seger 2-1) var han en gigant på sin mittbacksposition och visade att ett utvecklat spelintellekt och oräddhet räcker väldigt långt.

Försvarare: Joakim Berg, Edet FK (1).
Motivering: Berg verkar tampas med en småsargad kropp (?) men gör trots detta väldigt bra ifrån sig. Borta mot serieledande Främmestad var han klart bäst på planen, vilket kanske inte var någon jättestor överraskning i sig – Berg är nämligen alldeles för bra för att spela i femman.

Högermittfältare: Rasmus Jonsson, Trollhättans BoIS (1).
Motivering: Jonsson är en mångsidig mittfältare som behärskar både närkampsspelet – det måste man i BoIS – och millimeterprecis passningar längs marken. Han är också ett utmärkt komplement till superköttaren William Bohlin. De där två är extremt jobbiga att möta, vilket många division 4-motståndare fått känna på under de vårmatcher som passerat.

Central mittfältare: Emilia Löfström, Lödöse Nygård IK (1).
Motivering: LNIK:s centrallinje har hyllats förut och nu gör jag det igen. Eller ja: jag lyfter Emilia Löfström, mittfältskuggen som kommit tillbaka från en lång skadefrånvaro och direkt visat prov på bra bollkänsla och stor löpkapacitet. Framtiden ser ljus ut, om man säger så.

Central mittfältare: Thomas ”Tjomping” Johansson, Sjuntorps IF (1).
Motivering: Ett skadehärjat Sjuntorp behövde verkligen poäng mot serieledande Sollebrunn, och lyckades hämta upp ett 0-3-underläge till 3-3. Det berodde i stor utsträckning på Tjompings vägvinnande spel på mitten. Han är en hård och bollskicklig motståndare, det kan jag själv intyga.

Vänstermittfältare: Josefin Berg, Vänersborgs FK (3).
Motivering: Bergs överlägsenhet i division 2 är ett återkommande ämne här på Fotbollsbloggen. Och det är aktuellt igen med tanke på insatsen borta mot Wargön, då hon bjöd på två mål och en alldeles strålande uppvisning i rörelse med och utan boll.

Högeranfallare: Emir Cosovic, Trollhättans Syrianska (1).
Motivering: Cosovic verkar ha gjort en stark vår överlag, och är naturligtvis den allra viktigaste spelaren om Syrianska ska fixa uppflyttning i år. Han har också en bra vecka bakom sig, framförallt då i form av en uppvisning mot Spark som sägs ha varit något utöver det vanliga.

Central anfallare: Valon Gashi, Vänersborgs FK (2).
Motivering: Gashi är i delad skytteligatopp i den norra tvåan efter två nya fullträffar mot Kortedala. Han levererar helt enkelt vecka efter vecka, och imponerar så här långt enormt mycket på mig. Bravo, Valon, bravo!

Vänsteranfallare: Marcus Algevi, Hjärtums IS (1).
Motivering: Det blev tre mål för Marcus Algevi den här veckan, men bara en poäng. Lite dålig utdelning, kan man tycka. Samtidigt var det ett bevis för honom och oss alla att han verkligen kan följa upp fjolårets sensationellt starka säsong och ösa in mål även i femman. Det skulle betyda mycket även för Hjärtum, som ser ut att få kämpa hårt för kontraktet.

Tränare: Fady Daoud, IFK Trollhättan (2).
Motivering: IFK fortsätter att plocka poäng, och går mot en vårsäsong som slår alla förväntningar. Framförallt visar man att det inte bara behövs en massa rutin – det går att komma långt även med ungdomlig entusiasm. Sedan skadar det ju inte att ha en ambitiös och skicklig tränare som Fady Daoud heller, liksom.

Domare: Jonas Falk, Bollebygd.
Motivering: Bäst på plan mellan Trollhättans BoIS och Råda? Det var nog ändå domaren Jonas Falk, som visade prov på en enorm känsla för olika situationer. Gjorde han ens en enda miss? Nej, det verkar inte så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*