Mål i massor för Svensson

Simon Svensson har fått förtroendet som anfallare i Mellerud i år, och tackat för det genom att ösa in mål. (Bild: Sebastian LaMotte)
Simon Svensson har fått förtroendet som anfallare i Mellerud i år, och tackat för det genom att ösa in mål. (Bild: Sebastian LaMotte)

I många år har han spelat där det behövts.
Först under den här säsongen återfinns Simon Svensson på en plats – varifrån han dessutom öst in mål.
– Jag har fått självförtroende i det jag gör, säger Melleruds anfallare.

Fotbollskarriären inleddes som målvakt i Åsebro IF, och fortsatte så småningom i MIF där Simon Svensson var mittback i klubbens pojkallsvenska lag. Därefter har han även positionerat sig centralt på mittfältet samt på topp.

I år har han dock kunnat fokusera helhjärtat på anfallsrollen under nye tränaren Peter Jonassons ledarskap.

– Ja, jag började på kanten som ytterforward, men jag kände att det inte var min position. Sedan när vi gick över till en 4-4-2-formation så blev jag uppflyttad och där har det funkat bra. Framförallt är det skönt att få spela på samma ställa och inte bli runtflyttad, säger Svensson som tackat för förtroendet genom att bokföras för 13 mål under säsongens första halva.

Fast egentligen är det – erkänner Simon Svensson – ”bara” tolv.

– Det sista mot Vallen igår (läs: i måndags) var egentligen ett självmål. Det var ett inlägg som kom, deras spelare nickade i ribban och den touchade målvaktens rygg och gick in, så jag var inte på den, även fast vissa sa att jag var det, konstaterar han.

Rollen som målskytt är också en nyfunnen sådan.

– Jag har aldrig gjort mål tidigare direkt, men jag har å andra sidan aldrig spelat forward regelbundet heller. Nu har man liksom hittat sin roll och fått självförtroende i det man gör.

Hur ser det typiska Simon Svensson-målet ut?

– Det är lite olika. Men jag gillar att komma i djupled, det är nog det jag tycker bäst om.

Samtidigt bör det påpekas att 21-åringen inte kunnat träna fullt under vårsäsongen, och då inte bara beroende på skador. För tre veckor sedan blev han och hustrun nämligen föräldrar till en liten flicka som heter Vendela.

Det har också bidragit till att skapa en harmonisk helhetssituation.

– Det är bara roligt att de kommer och kollar. Det blir en annan glädje i livet, om man säger så.

Du toppar skytteligan just nu. Hur viktigt är det?

– Det är alltid roligt att ligga med där, men jag känner inte att det är det viktigaste. Laget går före, säger Simon Svensson, vars MIF toppar Bohuslän-Dalfyran inför höstens fortsättning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*