Vinstrikt för Västergötland under elitlägret

Tre segrar med Västergötlands lag blev Lisen Lunds och Wilma Karlssons facit under förra veckans elitläger i Halmstad.
– Det var fantastiskt kul, säger Karlsson.

FOTBOLL

TTELA-sporten träffade den förväntansfulla duon inför uppdraget, och efteråt konstaterar Wilma Karlsson (bilden), som liksom Lisen Lund representerar Vänersborgs FK i vanliga fall, att det var en minnesvärd upplevelse.

Båda fick speltid i samtliga matcher, där såväl den första mot Halland som den andra mot Ångermanland slutade med siffrorna 2-1. I sista omgången besegrades sedan Dalarna med 6-0.

– Det var väldigt kul att se hur man agerade under press när man såg hur ledarna från förbundet gick runt planen och antecknade. Det gällde att koppla bort det och ta det lugnt, och det tycker jag att vi fixade väldigt bra mot slutet. I början var det däremot lite skakigt för min del, det låste sig, berättar Wilma Karlsson.

Inte blev nerverna lugnare av att damlandslagets förbundskapten, Pia Sundhage, var en av dem som tittade på från sidan.

– Det var väldigt inspirerande att vara där överhuvudtaget. Nu vet man lite mer vad man vill med fotbollen, säger Karlsson som agerade mittfältare under lägret, och som själv har ambitionen att nå långt med sitt utövande.

– Ja, jag vill verkligen det här. Jag har brunnit för fotbollen ända sedan jag var liten.

Närmast väntar egenträning i väntan på att VFK ska återuppta säsongen, men både Wilma Karlsson och Lisen Lund deltar också i Gothia Cup med start den 15 juli.

I Dalslands flicklag ingick fyra spelare från Åsebro – Maja-Stina Svensson, Cecilia Vänerlöv, Signe Nilsson samt Cassandra Möller – och Frändeforsprodukten Tuva Janveden Mobrandt, nu i IFK Göteborg. Där blev det 0-0 mot Härjedalen/Jämtland, men också förluster mot såväl Gotland (0-3) som Medelpad (0-1).

Elitlägret för pojkar inleddes i söndags och pågår fram till fredag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*