Rehnlund får allsvenskt uppdrag

Förra året debuterade han i superettan.
I helgen gör så Per Rehnlund sin första match som assisterande domare i allsvenskan.
– Det är en dröm, konstaterar han.

Fotboll, domare, portrŠtt

Det var i september 2015 som Rehnlund gick på linjen i mötet mellan Athletic FC och Assyriska. Därefter har han fått ytterligare 19 uppdrag i samma division.

Uppenbarligen har han också motsvarat förväntningarna – nyligen fick Rehnlund nämligen ett samtal från sin coach i superettan, Peter Vesterholm, som berättade att han skulle få chansen att agera assisterande domare i den allsvenska matchen mellan Östersund och Jönköpings Södra.

– Jag trodde faktiskt att det var ett skämt. Vi pratade i fem, sex minuter om annat först och sedan levererade han nyheten. Jag fattade inte riktigt vad han sa i telefonen, jag kände en sån eufori och lycka, berättar Per Rehnlund

Hur kommer det sig att du får den här chansen?

– Det beror väl på att det har gått väldigt, väldigt bra i superettan och att jag har lyckats hålla en jämn och hög nivå där, svarar han.

Samtidigt hade Rehnlund inte väntat sig att den allsvenska debuten skulle komma såpass snart.

– Jag hade ju aldrig räknat med att döma allsvenskan i år, jag hade inte ens det som målsättning. Det ska man väl inte säga egentligen, men jag ville ju också vara realistisk. Men visst, det här är en dröm sedan jag började döma för nio år sedan.

Vad som däremot kommer att ske efter söndagens uppdrag vet han inte. Kanske blir det fler allsvenska uppdrag i år, kanske inte.

– Det här är en provmatch och jag ska bara åka dit och leverera en bra insats och tro på mig själv, så kommer det eventuellt fler chanser efteråt. Nu när man är här så är målet givetvis att få ännu fler allsvenska matcher och så småningom ta steget upp och bli ordinarie AD, säger Per Rehnlund.

(Bild: Peter Holgersson/Bildbyrån)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*