Vårens elva (herrar)

Under hela våren har Fotbollsbloggen varje vecka tagit ut de lokala spelare som varit mest framträdande i sina senaste matcher. Nu är det också dags att sammanfatta detta, och se vilka som varit bäst överlag.

I några fall har antalet uttagningar varit lika många för flera spelare, men då har jag själv gått in som allsmäktig fotbollsbloggare och bestämt vem som förtjänat platsen mest. Svårt, men nödvändigt.

Så, dra igång trumpeterna och fanfarerna, för här kommer Vårens elva på herrsidan!

233451_futbolnoe-pole_-trava_1920x1200_(www.GdeFon.ru) kopia 42

Målvakt: Markus Mäkinen, FC Trollhättan (2).
Kommentar: Det råder inga direkta tvivel om att Mäkinen har varit FC Trollhättans bäste spelare under den första halvan av säsongen. Nollorna har visserligen varit lätträknade, men 26-åringen har ändå dragit sitt strå till stacken med flera vansinnigt starka prestationer.

Försvarare: Casper Ericsson, Vänersborgs IF (1).
Kommentar: Ericsson var ett sent nyförvärv i VIF-lägret, och användes i början på många olika positioner. Det är dock som högerback som jag tycker att han kommit mest till sin rätt, ständigt rättvänd och oerhört svårfångad. Det visar också vårens många fina prestationer.

Försvarare: Björn Larsson, IFK Trollhättan (2).
Kommentar: IFK Trollhättan har uppvisat ett fenomenalt försvarsspel under hela våren, och den enda plumpen på sistone är sista matchen före uppehållet mot Ulvåker (förlust 1-4). Då var inte heller Björn Larsson med. När veteranen väl har spelat så kan man nämligen inte klaga på hans insatser, utan snarare tvärtom. Det har riktigt glänst om Larsson i år.

Försvarare: Anton Snibb, Vänersborgs FK (1).
Kommentar: Snibb var inte det VFK-förvärv som fick störst rubriker inför säsongen, men han har visat sig vara ett av de allra bästa i den kategorin. Ytterbacken är skickligt såväl defensivt som offensivt och har på ett ytterst imponerande sätt tagit steget från junior- till seniorfotbollen.

Högermittfältare: Tim Klaar, Trollhättans BoIS (2).
Kommentar: Vårens spelare i hela division 4? Jag tror bannemej det. Tim Klaar har sprungit i åttor runt sina motståndare och bidragit med såväl mål som framspelningar i parti och minut. Det har räckt långt fram till nu, och det finns ingen anledning att tro att hösten ska bli sämre för vare sig honom eller laget.

Central mittfältare: David Bennhage, Vänersborgs IF (3).
Kommentar: Bennhage har inte bara slagit nytt världsrekord i straffmål under vårsäsongen utan också varit en spelmotor i VIF, visserligen med nödvändigt understöd från duracellkaninen Nisse Berner. Det såg lite småtrögt ut i början, men de senaste månaderna har David Bennhage exploderat och visat, med eftertryck, att han kan än.

Central mittfältare: Jonas Emanuelsson, Vänersborgs FK (2).
Kommentar: En högre lägstanivå får man leta efter. Jonas Emanuelsson är helt enkelt pålitligheten själv ute på fotbollsplanen, och en av de bättre tvåvägsspelare som funnits i 0521-land. Det har han definitivt bevisat under säsongens första halva.

Vänstermittfältare: Andelo Vekic, Vänersborgs FK (2).
Kommentar: Vekic anlände som ett wildcard från Säffle men behövde inte någon längre period att anpassa sig till VFK:s spelsätt. Tvärtom var yttermittfältaren en sensation från första sekunden, både genom att bidra med mål och assists.

Högeranfallare: Valon Gashi, Vänersborgs FK (3).
Kommentar: Gashi är känd för att leverera mål och har även fortsatt att göra så under våren. 13 har det blivit totalt i den norra tvåan, och de har tillkommit på en väldans massa olika sätt – straffvarianter, cykelsparkar, nickar, distansskott och avslut från nära håll. Det, om något, är ett tecken på klass.

Central anfallare: Simon Svensson, Melleruds IF (5).
Kommentar: Fem uttagningar i Veckans elva har det blivit för Svensson under våren, och förklaringen är enkel: han har nämligen varit den bäste spelaren i ett lag som varit överlägset i sin serie under säsongens första halva. Framförallt är det Simon Svenssons målskytte som imponerat. Och bäst av allt? Att han till och med lär vara ännu bättre i höst.

Vänsteranfallare: Linus Ewenborg, Skoftebyns IF (3).
Kommentar: Ewenborg har gjort nio av Skoftebyns sexton mål så här långt i seriespelet, och det understryker ju hur viktigt han är för lagets framgångar. Dagsformen kvittar egentligen – ”Ewen” skapar ändå sina chanser, och sätter de flesta.

Tränare: Fady Daoud, IFK Trollhättan (2).
Kommentar: Jag var nog inte ensam om att förutspå IFK Trollhättans degradering från division 4 inför den här säsongen. Så här långt? Jo, jag har varit ganska fel ute. IFK har nämligen ”bara” förlorat tre av 13 matcher, och mycket beror givetvis på tränaren Fady Daoud, som verkligen visat att han är en taktiker och inspiratör av rang.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*