Vårens elva (damer)

Senast var det herrarna tur, och nu vänder vi oss mot damerna. Det handlar naturligtvis om Vårens elva.

Här nedan finner ni de spelare som kvalificerat sig dit:

233451_futbolnoe-pole_-trava_1920x1200_(www.GdeFon.ru) kopia 43

Målvakt: –
Kommentar: Ingen dammålvakt har tagits ut i Veckans elva under våren.

Försvarare: Anna Johansson, Åsebro Brålanda (2).
Kommentar: Vad månne det bliva av Anna Johansson? 14-åringen har hela våren visat prov på stor spelskicklighet både med och utan boll, och allt som oftast stängt sin kant för objudna motståndare. Som sagt, framtiden här är ljus.

Försvarare: Elin Karlsson, Skoftebyns IF (1).
Kommentar: Jag vet att Skoftebyn har spelat med tre försvarare i vissa – alla? – av sina matcher, och det går inte att klaga på kvalitén med Elin Karlsson, Viktoria Hummerhielm och Isa Mossberg där. Samtliga har imponerat så här långt – Hummerhielm har dock tvingats vakta målet i några omgångar – men Karlsson är den jag håller högst så här långt. Hon är snabb, skicklig, tuff och väldigt bra.

Försvarare: Fanny Albinsson, Vänersborgs IF (1).
Kommentar: Albinsson är en av många unga förmågor i VIF, som visserligen haft en tuff vårsäsong men där flera spelare ändå lyckats visa framfötterna. Just Fanny Albinsson är en offensivt lagd försvarare med fina fötter, vilket hon sannerligen demonstrerat så här långt.

Högermittfältare: Lisa Jensen, Wargöns IK (2).
Kommentar: Jensen är en avig ytter som alltid är lika svårfångad och rörlig. Det har hon demonstrerat genom att stå för flera fina insatser under våren, och förhoppningsvis blir det ännu fler i höst. Då har WIK nämligen en bra chans att klara sig kvar i tvåan.

Central mittfältare: Josefin Berg, Vänersborgs FK (3).
Kommentar: Berg räknas allmänt som damfotbollens stora affischnamn i Tvåstadstrakten, och hon har också lyckats motsvara de högt ställda förväntningarna så här långt. Tolv mål är mer än okej för en mittfältare, det råder det inga tvivel om.

Central mittfältare: Elin Carlsson, Skoftebyns IF (3).
Kommentar: Startsträckan var hyfsat lång men nu har Elin Carlsson äntligen blivit den ledande poängspelare som Skoftebyn hade hoppats att hon skulle bli. Hon är inte bara kreativ, utan också en tuffing som sällan viker sig i duellerna. Carlssons betydelse går helt enkelt inte att överdriva.

Vänstermittfältare: Sofia Thorsén, Vänersborgs FK (2).
Kommentar: Thorsén är snabb och älskar att gå rakt på mål. Det är två stora anledningar till varför det har blivit tio fullträffar för henne under våren. Räkna med lika många i höst, när VFK fortsätter sin jakt på uppflyttning.

Högeranfallare: Tilda Magnusson Tell, Lödöse Nygård (3).
Kommentar: Vårens damspelare i området? Hon heter Tilda Magnusson Tell, och det blev extra tydligt under de sista omgångarna före uppehållet. Först var hon outstanding i mötet med VIF, och sedan nästan lika bra mot Sjömarken. De insatserna – samt segrarna – har inneburit att LNIK står inför en fantastiskt spännande fortsättning av serien.

Central anfallare: Evelina Löfström, Lödöse Nygård (2)
Kommentar: Löfström verkar ha alternerat mellan en mittfälts- och anfallsposition under våren, men det kvittar egentligen – sätt ut henne var som helst på planen, och du vet att hon levererar. I år har Löfström också blivit en ännu tydligare ledargestalt i LNIK, nu inte bara ansvarig för målproduktionen, utan också som lagets vägvisare inom den rektangulära gräsytan.

Vänsteranfallare: Hannah Skoglund, TFK/HIS/TBoIS (2).
Kommentar: Statistik ljuger aldrig, och i den västra damtrean kan vi se att TFK/HIS/TBoIS toppar tabellen samt att Hannah Skoglund – tillsammans med Mellbys Alma Mörk – är den som gjort flest mål. Snabbheten är naturligtvis en stor anledning till det, men även Skoglunds kliniska avslut. Får hon chansen så väntar allt som oftast nätrassel.

Tränare: P-A Lundkvist, Vänersborgs FK (1).
Kommentar: Dan Hansson, i LNIK, och Lundkvist fick duellera om den här platsen, och i slutändan var valet nästan omöjligt att göra. Men ja, att det blev den senare beror på flera matcher där han visat att fingertoppskänslan är stor, och inte minst då i derbyt mot VIF där 0-2 blev till 3-2.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*