TIF hoppas krypa närmare i Trollhättesexan

Målvakten Robin Johansson ska försöka att hjälpa sitt Trollhättans IF till tre poäng i onsdagens toppmöte med Syrianska. (Bild: Stinsen Andersson)
Målvakten Robin Johansson ska försöka att hjälpa sitt Trollhättans IF till tre poäng i onsdagens toppmöte med Syrianska. (Bild: Stinsen Andersson)

Trollhättesexan går in på upploppsrakan.
Syrianska har tätpositionen – men hack i häl återfinns TIF.
– Matchen mellan oss blir väldigt, väldigt viktig, säger TIF-målvakten Robin Johansson.

På onsdagskvällen får vi svar på flera frågor i herrarnas division 6. Är det här Syrianskas år? Kan TIF prestera på samma jämna nivå som i våras? Och, viktigast av allt: är det ohämmad offensiv eller väldisciplinerad defensiv som är det främsta framgångsreceptet?

Syrianska representerar det första, TIF det sista.

Emir 2

– Vi har legat i toppen hela tiden och det är där vi ska vara. Tar vi inte hem serien så är det bara vårt eget fel, det finns i alla fall inget lag som är bättre än oss, säger Emir Cosovic (bilden till höger), som toppar skytteligan på 21 mål efter 15 omgångar.

Då ska man veta att han har missat tre matcher så här långt, inte minst den senast mot Sjuntorp (förlust 0-1).

– Det är klart att det är kul att göra mål men det är roligare att vinna, så egentligen spelar det inte någon roll vem som gör målen. Jag kom till Syrianska för att vi ska vinna, så är det bara.

Nu ska han försöka få hål på TIF:s målvakt Robin Johansson, som höll nollan i vårmötet – de svartgula vann med 2-0 – och som bara släppt 13 bollar förbi sig i år.

– Matchen på onsdag blir väldigt, väldigt viktig om vi vill ha med toppen att göra, säger Johansson som imponerats av Syrianska:

– De är bolltrygga och skapar betydligt fler chanser än sina motståndare, och till slut vinner de väl på det i längden. Men mot oss brukar de ha det svårt.

TIF inledde hösten med två raka poängförluster (1-2 mot Sjuntorp, 3-3 mot Spark) men hoppas att segern senast mot Långared (3-0) ger ny luft under vingarna.

– Vi har försökt hitta tillbaka till stabiliteten, och det gjorde vi nu. Förhoppningsvis innebär det att det vänder, säger Robin Johansson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*