Spadina lämnar Vänersborgs FK

Fotboll FC Trollhättan - Vänersborgs FK Depp för VFK Foto: Sebastian LaMotte
Lovre Spadina har gjort sitt i Vänersborgs FK och återvänder nu hem till Kroatien. (Bild: Sebastian LaMotte)

Lovre Spadina har gjort sitt i Vänersborgs FK.
Mittbacken flyttar tillbaka till Kroatien.
– Han har meddelat att han åker hem, bekräftar Per Råhnängen i klubbens herrsektion.

Det var inför förra säsongen som Lovre Spadina hämtades till Vänersvallen. Han hade då imponerat på VFK-tränaren Raimo Käkelä i samband med Uefa Regions Cup, och så småningom lyckades man locka honom till Sverige.

Vårsäsongen som följde var succéartad, och under sommaren testades Spadina av superettanlaget Gais. Han blev dock kvar i VFK och övertygades även att skriva på en kontraktsförlängning i februari. Sedan dess har speltiden varierat, och division 2-klubben har i flera matcher valt Peter Mandic samt Vedat Mehmeti före Spadina.

23-åringen var inte heller med mot Jönköpings Södra i onsdags, och nu kommer alltså beskedet om försvararens beslut att bryta sitt avtal och återvända till Kroatien.

– Det jag hörde var att han tänkte åka hem och studera, men vad som sedan ligger bakom är mer än jag vet om, säger Per Råhnängen som bara kunnat förlita sig till andrahandsinformation så här långt.

VFK tänker i varje fall inte stoppa Spadina från att åka hem.

– Nej, även om det finns kontrakt så skulle vi aldrig tvinga någon att stanna. Det blir aldrig bra.

Vad har Lovre Spadina betytt för VFK sedan han kom?

– Han är verkligen en riktig rese, en spelare som syns och som inte backar undan. Ser man till hela fjolåret så gjorde han det jättebra. Det var inte lätt att fylla tomrummet efter ”Fidde” (Fredrik Sundström), säger Per Råhnängen.

Förlusten av Spadina kommer också olägligt med tanke på att Peter Mandic är avstängd i söndagens bortamatch mot Gauthiod. Någon form av övertalningskampanj kommer däremot inte att iscensättas, men Per Råhnängen hoppas åtminstone få chansen att tacka av Lovre Spadina.

– Ja, jag hade gärna träffat honom och sagt adjö ordenligt. Det ska vi försöka göra innan han åker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*