Avbruten match utreds av förbundet

Måndagens reservlagsmatch mellan Halvorstorp och IFK Trollhättan avbröts redan i första halvlek. Domaren upplevde då situationen som hotfull.
– Jag fattar inte varför, säger IFK-ledaren Aram Cicek.

Det var i den 32:a minuten – med Halvorstorp i en 4-0-ledning – som matchen avslutades i förtid. Domaren, som gör sitt första år inom seniorfotbollen, hade precis delat ut IFK:s andra röda kort när han säger sig ha blivit attackerad.

– Spelaren ska ha blivit aggressiv och då bedömde domaren att han inte kände sig tillräckligt säker för att fortsätta matchen, berättar Mats Karlén, tävlingsansvarig på Västergötlands fotbollförbund.

Samtidigt går uppgifterna isär. Från IFK Trollhättans sida har man inte uppfattat att någon av lagets spelare skulle ha betett sig illa mot domaren.

– Enligt honom så kände han sig hotad, men han sa det med hur lugn ton som helst och var nog den siste som gick av planen. Om man känner sig hotad, varför står man då kvar och diskuterar det med spelarna? undrar Aram Cicek, ledare för IFK:s C-lag.

Hans förklaring lyder istället så här:

– Jag vet att han själv kände att han tappade greppet om matchen redan efter några sekunder, och därför bestämde han sig nog för att han inte skulle klara av det.

Robert Dobran var på plats i egenskap av spelare och ledare för Halvorstorp, och han håller med om att stämningen var god överlag, men att det fanns IFK-spelare som inte hade ett acceptabelt uppförande gentemot domaren.

– Jag blir lite förvånad när Aram säger så. Det var absolut inget tjafs, men man måste kunna tygla sina spelare. Några IFK-spelare triggades av att domaren var lite petig och samlades då och då runt honom, säger Dobran som även uppmärksammade hur viss fysisk kontakt förekom:

– Det var inga hårda knuffar, men de lade handen på axeln och liksom skjuvade bort domaren. Jag vill dock poängtera att det bara var två, tre spelare som skällde lite för mycket. De andra försökte stoppa det.

Halvorstorp och domaren har lämnat in en skrivelse till VFF, och när även IFK har fått ge sin version så kommer man att avgöra vad efterspelet blir. Där ingår bland annat att bestämma om matchen ska återupptas eller ej.

– Jag hoppas inte att någon ska behöva bli lidande för att någon annan gör fel, oavsett vad det handlar om, säger Aram Cicek.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*