Veckans elva #16

Tyvärr är det fortfarande bara seriematcher som räknas när Veckans elva tas ut, och därför finns inga kandidater från Vänersborgs FK:s strålande insats mot Jönköpings Södra i förra veckan. Alla vet samtidigt hur bra de var då.

Nej, istället är det detta gäng som försvarar den lokala fotbollens färger just denna gång:

233451_futbolnoe-pole_-trava_1920x1200_(www.GdeFon.ru) kopia 47

Målvakt: Gabriella Jonasson, Lödöse Nygård IK (1).
Motivering: Det lär talas länge om Jonassons insats i helgen mot Vänersborgs FK (seger 2-1). LNIK-målvakten fångade alla bollar som kom i hennes väg och stod totalt sett för en prestation som man varken sett förr eller senare på Alevi.

Högerback: Casper Ericsson, Vänersborgs IF (3).
Motivering: VIF visade prov på fin fingertoppskänsla när man gav sig ut för att förstärka truppen i vintras. David Bennhage har ju gjort succé, precis som Casper Ericsson. Mot Lerum var ytterbacken återigen briljant, och han stod bland annat för en brytning som förmodligen räddade laget från förlust i toppmötet.

Mittback: Björn Larsson, IFK Trollhättan (4).
Motivering: Han prenumererar nästan på den här platsen, Björn Larsson. Men så kan det lätt bli när man spelar som i trans och fortsätter att vara den enskilt viktigaste spelaren för sitt lag. Visst, både Miljan Nacic och Fady Daoud var superba i derbyt mot BoIS, men utan Larsson hade det definitivt inte blivit någon poäng.

Mittback: Joakim Berg, Edet FK (2).
Motivering: Edet har stängt till bakåt på sistone, och nu senast var det mitt eget TFK som fick känna på hur svårt det är att ta sig förbi Berg och kompani. Med sin rutin och styrka är han kanske den bästa division 5-backen häromkring. Jo, så är det.

Vänsterback: Anders Lundborg, Wargöns IK (1).
Motivering: Wargön sänkte Sjuntorps uppflyttningsdrömmar med dunder och brak, och gav istället sig själva en ypperlig chans att hota i toppen av Trollhättesexan. Framförallt beror det på en superstark defensiv där Lundborg imponerat stort, tillsammans med mittbackskollegan Glenn Göthe och målvakten Colin Rabe.

Högermittfältare: Christoffer Andersson, Skoftebyns IF (1).
Motivering: Ole Gunnar Solskjaer, släng dig i väggen! Det finns nämligen en ny ”super-sub” nu och han heter Christoffer Andersson. Den vindsnabbe yttern hade nämligen bara varit på planen i sekunder när han rann igenom IFK Uddevallas försvar och gjorde matchens enda mål. Väldigt imponerande.

Central mittfältare: Mattias Wahman, Trollhättans BoIS (2).
Motivering: Ja, vilken värvning BoIS har gjort i Wahman. Laget, som toppar den norra fyran, var givetvis bra innan, men har nu fått ytterligare en dimension i sitt spel. Mittfältaren är alltid spelbar, och gör dessutom varje gång något vettigt med bollen. På så sätt är Mattias Wahman en mardröm att möta för alla lag.

Vänstermittfältare: Isabella Lundberg, Vänersborgs IF (1).
Motivering: 16-åriga Lundberg kom från VFK i somras och har sedan dess fått vänta på sin riktigt stora chans. Den kom nämligen i söndagsmötet med Fristad/Borgstena/Sparsör, där hon hoppade in med halvtimmen kvar och sedermera stod för de två mål som gjorde att VIF vann med 2-0. Lite i klass med Christoffer Andersson, med andra ord.

Högeranfallare: Julia Jonasson, TFK/HIS/TBoIS (2).
Motivering: Nu är det inte många matcher kvar för Trollhättekombinationen, och seriesegern är väldigt, väldigt nära. Det är också ett styrketecken – i någon mån – att man fortsätter att vinna utan att spela sin bästa fotboll. Så var det mot Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro i helgen, där de tre poängen framförallt berodde på att Julia Jonasson är klinisk när hon får sina lägen. Den här gången blev det två mål för anfallaren, som nästa år lär spela i division 2 eller högre.

Central anfallare: Christer Karlsson, Frändefors IF (1).
Motivering: Frändefors gör en förhållandevis bra säsong i femman med tanke på den stora spelaromsättning som var i vintras. Några trotjänare har samtidigt blivit kvar, och Christer Karlsson är en av dem. I helgen gjorde han två mål mot Bengtsfors och är nu ny skytteligatrea. Det imponerar verkligen.

Vänsteranfallare: Almedin Besic, Trollhättans Syrianska (2).
Motivering: Syrianska i femman nästa säsong? Inte omöjligt, inte omöjligt alls. Man tog i varje fall ett stort steg mot en topp två-placering i veckan när TIF besegrades med 3-2. Nyförvärvet Besic – han kom i våras – låg i högsta grad bakom resultatet med sina två mål, varav det sista kom när bara några få minuter återstod.

Tränare: Martin Pettersson, Hjärtums IS (1).
Motivering: Hjärtum ser ut att kunna säkra nytt kontrakt i division 5 tack vare en enastående stark höstform. I helgen kom fjärde raka matchen utan förlust, via 2-1 mot Corner, och Pettersson – som även spelar ibland – är nog en stor anledning till det, med tanke på de många olika startelvor som han tvingats formera.

Domare: Mikael Jonsson, Lidköping (1).
Motivering: Jag såg inte matchen själv, men det sägs att Mikael Jonsson var en av planens absolut mest imponerande aktörer när Trollhättans Syrianska och TIF möttes i förra veckan. Det var, helt enkelt, en fem-plus-insats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*