Sex (!) avstängda för MIF i helgen

Simon Svensson är en av sex avstängda i Melleruds IF inför helgens match i division 4. (Bild: Marcus Ek)
Simon Svensson är en av sex avstängda i Melleruds IF inför helgens match i division 4. (Bild: Marcus Ek)

Avstängda spelare hör till vanligheten under höstens slutspurt.
I Mellerud är dock antalet – sex stycken! – ovanligt högt inför helgens match mot Skärhamn.
– Vi hade lite oflyt i förra omgången, säger assisterande tränaren Rikard Westman.

Ett sent kvitteringsmål innebar att Mellerud tappade en poäng via 1-1 hemma mot Kungshamn för en vecka sedan. Det var dock inte den enda smällen för tabelltvåan i Bohuslän-Dalfyran.

Sex spelare riskerade nämligen att bli avstängda vid en eventuell varning i mötet, och faktum är att samtliga sex också lyckades med konststycket att få syna det gula kortet. Det handlar om Simon Svensson, Joel Lundgren, Tim Svensson, Oscar Jonasson, Sebastian Hedlund samt Gustav Larsson.

– Ja, det är lite ovanliga omständigheter, och det mesta jag har varit med om när det gäller avstängningar, erkänner Rikard Westman.

Brukar ni säga åt spelare att spela försiktigare när de är nära en avstängning?

– Nej, inte egentligen, det är ju en del av spelet. Det är lite spelarnas eget ansvar att se till så att de inte tar några dumma varningar, och det tycker jag inte att de gjorde nu heller. Det var inget att säga om från spelarnas sida, och inte från domarens heller.

Samtidigt pratar Rikard Westman hellre om de MIF:are som finns tillgängliga än de som saknas.

– Det känns ändå bra. Vi ställer upp med spelare som spelat i division 4 tidigare, så det är inga problem. Sedan har vi två yngre killar på bänken, men de har tränat med oss och spelat i andralaget så det är inget konstigt, säger han.

Känslan i truppen är också bra inför seriens avslutning. Faktum är att Mellerud har seriesegern i egna händer när fem omgångar återstår.

– Så är det. Vi har pratat lite om det: vinner vi våra fem matcher så vinner vi också serien, det är inte svårare än så. Det är upp till oss själva nu, konstaterar Westman.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*