Veckans elva #16

Här kommer Veckans elva, och den är faktiskt historisk. För första gången har nämligen ett syskonpar tagits ut. Ja, ni läste rätt.

Dessutom hittar vi en straffräddare, en mittback som skolats om till forward och ett knippe matchhjältar. Ni finner samtliga här nedan:

233451_futbolnoe-pole_-trava_1920x1200_(www.GdeFon.ru) kopia 48

Målvakt: Sevdaim Hajra, IFK Trollhättan (2)
Motivering: Är ”Sevve” områdets bästa målvakt i år? Tja, han kandiderar åtminstone starkt om den position efter en säsong som inte varit annat än briljant. Senast, mot Skultorp, visade han återigen sitt värde och räddade bland annat en straff.

Försvarare: Filip Kalmertun, Trollhättans FK (1).
Motivering: Utan press spelade TFK årets bästa fotboll och krossade serieledaren Främmestad på bortaplan. Många var bra, men Filip Kalmertun – ”Dole” kallad – var nog ändå bäst. Felfri både framåt och bakåt, och därtill målskytt samt straff-fixare.

Försvarare: Anna Johansson, Åsebro Brålanda (3).
Motivering: Johansson brukar vanligtvis återfinnas på kanten, men mot Tjörn fick hon chansen som mittback. Hur det gick? Ja, jo, hon utsågs ju till matchens lirare, så helt ologiskt var nog inte positionsbytet.

Försvarare: Johan Larsson, Melleruds IF (1).
Motivering: Mellerud hade sex spelare borta men lyckades ändå göra jobbet mot jumbon Skärhamn. Att det blev tre poäng berodde dock allra främst på mittbacken Larssons mål i den 93:e matchminuten – en distinkt nick som ingen kunde stoppa. Den fullträffen kan visa sig bli väldigt viktig när serien summeras om några veckor.

Högermittfältare: Elin Eriksson, Vänersborgs FK (1).
Motivering: Okej, Elin Eriksson var kanske inte bäst på planen – både Alexandra Rozenkrants och Josefin Berg var numret större så sett – men med sina två mål mot Skoftebyn är yttern ändå självskriven i Veckans elva. Så det så.

Central mittfältare: Nils Berner, Vänersborgs IF (2).
Motivering: Han kallas tydligen ”Totti” av kamraterna, och nu börjar man förstå varför. Nisse Berner är nämligen inte bara en spelförstörare av rang, utan också en pålitlig poängproducent i VIF. I helgen blev det till exempel två mål och en framspelning för slitvargen, som fortsätter att gå från klarhet till klarhet.

Central mittfältare: William Bohlin, Trollhättans BoIS (2).
Motivering: Låt mig välja en spelare – vem som helst, från området – att sätta in i mitt eget lag så är chansen stor att valet skulle falla på Bohlin. Här har BoIS nämligen en mittfältare som man alltid vet vad man får av: 90 minuters slit, bra värderingar och en läskig förmåga att fånga upp bollar.

Vänstermittfältare: Frida Kalmertun, TFK/HIS/TBoIS (1).
Motivering: Jag vågar sticka ut hakan och lova att TFK/HIS/TBoIS vinner sin division 3-serie, och redan nästa helg lär man få fira avancemanget. Men vi dröjer kvar lite vid den senaste insatsen mot Lidköpings FK Akademi, där Frida Kalmertun återigen visade sin stora bollbegåvning. Där har Trollhättekombinationen en spelregissör och ett löpfenomen i en och samma kropp.

Högeranfallare: Fredrik Falk, Brålanda IF (2).
Motivering: Man har liksom gått och väntat på att Falk ska blixtra till i år, och mot Vallen kom äntligen målen. De var två till antalet och innebar en vändning från 0-1 till 2-1. De betyder också att hoppet fortfarande lever i BIF, som hoppas undvika nedflyttning från fyran.

Central anfallare: Evelina Löfström, Lödöse Nygård IK (4).
Motivering: Ole, dole, doff… ja, det finns många sätt att välja bland de formstarka LNIK-spelarna just nu, och visst hade tremålsskytten Tilda Magnusson Tell lika gärna kunnat komma med i elvan just denna vecka. Löfström gjorde ”bara” två mot Wargön, men hon var – precis som tidigare – också extremt bra i övrigt. Därför får hon den här platsen ännu en gång.

Vänsteranfallare: Erik Leinonen, Göta (2).
Motivering: Göta har tydligen börjat lotta i startelvan inför matcherna, för nu i helgen satte man upp mittbacken Erik Leinonen på topp. Ni tänker att det slutade med en katastrof? Nja, inte riktigt. Tvärtom stod han för tre mål och blev någon sorts Messias där borta i Göta-trakten. Så kan det gå, så kan det gå.

Tränare: Peter Eriksson, Åsebro (1).
Motivering: Det såg hopplöst ut ett tag, men nu sätter Åsebro färg på Dalslandsfemman genom att pressa serieledande Färgelanda ända in i kaklet. Visst, det blir svårt, men Erikssons förmåga att motivera laget under höstens matcher av varierande karaktär imponerar, det måste man säga.

Domare: Magnus Fredman, Vänersborg (1).
Motivering: Fredman har en bra dialog med spelarna och kan – till skillnad från vissa spelare – erkänna sina misstag. Det gör honom till en sympatisk figur. Dessutom har han en bra känsla för när fördel ska ges och inte, vilket syntes tydligt i mötet mellan TFK och Främmestad i lördags.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*