LNIK-damer fick chansen i herrlaget

Elina Johansson, Evelina Löfström och My Löfström fick chansen att spela med LNIK-herrarnas U-lag på söndagen. (Bild: LNIK)
Elina Johansson, Evelina Löfström och My Löfström fick chansen att spela med LNIK-herrarnas U-lag på söndagen. (Bild: LNIK)

När återbuden började hagla in för Lödöse Nygårds U-lag så återstod bara ett alternativ:
Att ringa in tre av klubbens damspelare.
– Vi ville gärna vara med, säger Evelina Löfström.

Tillsammans med My Löfström och Elina Johansson fick Evelina Löfström börja på bänken i LNIK:s bortamatch mot Wargön på söndagen.

– De hade lite knapert med folk. Jag tror att det var tio killar totalt, och då hade ändå tränaren tagit med sig själv. Därför frågade de om någon i damlaget kunde ställa upp.

My Löfström hade spelat en kvart med herrarna tidigare, men för de två andra var det här debuten. Och det blev en annorlunda upplevelse.

– Ja, herregud, klart att det var skillnad. Framförallt gick det mycket fortare, men det var ändå roligt, säger Evelina Löfström som betygsatte sin insats med omdömet ”helt okej”.

LNIK ledde ett tag med 3-1, men det var Wargön som vann med 7-3.

– Vi fick en man utvisad och jag tror att det blev ett eller två självmål, så det gick inte så bra till slut, konstaterar Löfström som dock gärna prövar på spel med herrarna igen, om möjligheten uppenbarar sig.

– Ja, jag hade kunnat vara med nästa helg också, bara jag är frisk och så.

Trion Löfström, Löfström och Johansson representerar till vardags LNIK:s damlag, som ligger tvåa i division 2 Västra när tre omgångar återstår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*