VIF-talanger flyttar för studier

Carl Hägg har varit en av de mest omtalade talangerna i Tvåstad på senare år, men nu återfinns han i Örebro. Orsaken? Studier. (Bild: Sebastian LaMotte)
Carl Hägg har varit en av de mest omtalade talangerna i Tvåstad på senare år, men nu återfinns han i Örebro. Orsaken? Studier. (Bild: Sebastian LaMotte)

Från Vänersborg till Örebro.
Så gick nyligen flyttlasset för två av Vänersborgs IF:s största talanger, Carl Hägg och Jonathan Lengyel-Fransson.

Efter en sommar fri från studier satte sig Carl Hägg och Jonathan Lengyel-Fransson förra veckan återigen vid studiebänken. Båda har nämligen kommit in på juristprogrammet vid Örebro universitet.

– Jag läste ekonomi och juridik på gymnasiet och testade att söka in här. När jag väl kom in så kände jag att jag var tvungen att ta chansen, berättar Hägg som fick sitt genombrott inom seniorfotbollen redan 2012.

Flytten kommer dock olägligt i ett avseende: VIF är på god väg att ta hem sin division 3-serie när endast fyra omgångar återstår.

– Klart det var tråkigt att behöva åka när det går så bra, konstaterar Carl Hägg som direkt uppmanades att hitta en klubb att träna med i Örebro-området.

På måndagskvällen gjorde han och Lengyel-Fransson också sitt första pass med division 2-laget IFK Kumla, och tanken är att de eventuellt ska förstärka VIF under serie-epilogen.

– Det är väl tänkt att jag ska åka hem, men det är rätt tufft. Jag har ju många inlämningar och går ganska sent på fredagar, säger Hägg.

För hans del har speltiden varit aningen begränsad under året, men den 19-årige försvararen är ändå nöjd med sina insatser. Planen är att fortsätta med fotbollen även efter innevarande säsong, men då i en lokal förening.

– Det känns ändå viktigt att ha något vid sidan om så att man kan släppa plugget lite och röra på sig. Jag tycker ju om att spela fotboll, sedan får vi väl se vilken klubb det blir.

Till sist: vinner VIF serien?

– Jo, det tror jag att vi gör. Vi har varit väldigt stabila och fokuserade de senaste matcherna, och om vi bara inte tänker för långt fram utan tar en omgång i taget så ska det nog gå vägen, säger Carl Hägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*