Fotbollsbloggen sätter punkt

Fotbollsbloggens grundare Martin Ahlin. (Bild: Erik Torstensson)
Fotbollsbloggens grundare Martin Ahlin. (Bild: Erik Torstensson)

Det här är, tyvärr, ett farväl.

I februari 2014 såg Fotbollsbloggen dagens ljus, och det har varit en helt otrolig resa. Min målsättning sedan starten har varit att varje dag mata er med något att läsa om den lokala fotbollen, och det har jag för det mesta lyckats med.

Det började med en småkontroversiell lista från Tom Pettersson och ledde vidare till ett par krönikor där jag – trots min relativa konflikträdsla – lyckades irritera delar av föreningslivet. Redan där och då kunde det faktiskt ha tagit slut på grund av en påtänkt (och säkert befogad) stämningsansökan från en klubb i trakten, men den blev aldrig av. Och själv bad jag naturligtvis om ursäkt.

Tanken har nämligen inte varit att reta gallfeber på enskilda individer, utan att lyfta fotbollens status här – låta den ta plats, skapa debatt och öka det generella intresset. Det tycker jag mig ha lyckats med; redan första vintern hade bloggen 25 000 sidvisningar per vecka, och responsen var fantastisk.

Roligast av allt? Det var nog att se hur föreningslivet vaknade ur sin egen kommunikativa dvala och själva hittade nya informationskanaler. Fler klubbar och spelare än någonsin finns nu på Twitter, Instagram och Facebook, och kompletterar det dessutom – i många fall – med underbart informativa hemsidor. Så hoppas jag också att det fortsätter.

Sedan finns den tråkigare sidan av myntet. Jag har gjort mitt bästa för att försöka hålla mig neutral, med mottot att det är händelserna som måste styra rapporteringen, inte mitt eget intresse för särskilda aspekter eller lag.

Det har aldrig varit min avsikt att svartmåla enskilda klubbar eller personer, inte heller att ta citat ur sitt sammanhang. Det hoppas jag att de flesta förstår och känner. Samtidigt har jag ju inte velat vara helt uddlös, och då krävs det att man även vågar ifrågasätta, kritisera och lufta vissa ämnen. Det hör liksom till.

Nu är det dock över: jag har fått jobb som copywriter på reklambyrån Profil Kommunikation i Trollhättan och påbörjar min tjänst i nästa vecka. Ett äventyr avslutas, ett annat tar vid.

Ni är såklart många som jag vill tacka: alla spelare, tränare och föreningsmänniskor som ställt upp genom åren, inte minst med tips och intervjuer. Även TTELA och dess eminente sportchef Toni Andersson var helt avgörande för att det här ens skulle bli av. Han har givetvis en speciell plats i mitt hjärta.

Kanske tar någon annan vid och väljer att blogga om den lokala fotbollen, kanske uppstår ett tomrum. Det återstår att se. Jag är i varje fall säker på att TTELA:s sportbevakning kommer fortsätta hålla hög klass – ja, kanske ännu högre än tidigare nu när man verkligen ställs inför utmaningen att mätta hungern efter lokala fotbollsnyheter på alla nivåer.

Det känns också kul att sluta på topp. Två gånger på lika många försök har ni läsare röstat fram bloggen till Sveriges bästa i sitt slag, och det är något som jag känner en massiv stolthet över.

Ja, glädje, sorg och vemod – allt på samma gång.

Det här har hur som helst varit en oerhört rolig tid, och vi kommer säkert att ses vid områdets olika fotbollsanläggningar även framöver. Det hade varit trevligt, tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*