Throwback Thursday: Badet i Hälltorpssjön

Throwback Thursday fick ett väldigt fint bemötande under debuten, och idag förflyttar vi oss framåt i tiden, till oktober 2014.

Tobias Karnevi kastar nämligen över stafettpinnen till Jonathan Helldén, som spelade i Vänersborgs FK när klubben säkrade segern i division 3. Mitt i euforin var han också en av dem som tog sig ett dopp i Hälltorpssjön.

VFK - bad

6 oktober 2014. (Bild: Stefan Bennhage)

Jonathan Helldén berättar:

”Matchen mot Ahlafors minns jag väldigt bra faktiskt. Jag kommer bland annat ihåg att det handlade om målskillnad mot Kortedala, var det inte så? Vi var i alla fall tvungna att vinna, och det är klart att det blev ännu mer anspänning av att man visste vad som krävdes. Det räckte ju inte med oavgjort. Samtidigt var vi ett bra lag och visste vad vi kunde.

Jag kommer däremot ihåg att det inte började bra alls. De gjorde 1-0 under de första minuterna efter ett kommunikationsmisstag mellan backlinjen och vår målvakt, och sedan hade vi tur en stund senare när de åkte på en utvisning. Då hade vi ändå spelat in oss lite i matchen, haft några halvlägen och tänkte: ’Det här tar vi.’ Det var ju lugnande på ett sätt att få den där utvisningen.

Sedan rann det bara på. Vi radade upp målchanser och till och med jag gjorde mål, haha. Samtidigt hade vi koll på Kortedala, som körde över vilka de nu mötte. Men vi vann med 5-1, så det var ju lugna puckar. Vi hade lett eller åtminstone legat topp två hela säsongen så vi kände att vi var det bästa laget i serien det året. Ändå var det väldigt förlösande när slutsignalen ljöd och det äntligen var färdigt. Man kunde andas ut. Det är ju alltid roligt att vinna en serie så det var en härlig fredagskväll. Soligt var det också.

Vi var några stycken som bestämde oss för att ta ett segerbad i sjön. Jag tror att (Andreas) Schmidt var med på tåget och drog igång det, och Kenan (Mehovic) var också där. Det var ju i euforin som idén kom till, även om jag vet inte ifall det hade varit prat om det före eller under matchen. Det kändes i alla fall naturligt.

Hur det var? Kallt, haha! Det var ju oktober då, men härligt ändå. Vi låg och plaskade i några minuter och sen gick vi upp för att fira. Det var faktiskt en väldigt rolig idé.

Jag håller den här seriesegern högt, även om alla seriesegrar är roliga. När vi blev uppflyttade med VIF efter kvalet förra året så var det ändå mer glädje, eftersom vi hade misslyckats i sista matchen och sedan tog oss tillbaka ändå. Det är svårt att beskriva känslorna som kom den gången. Med VFK var det mer en fråga om när vi skulle vinna serien.”

Läs Ulf Thuressons artikel från matchen här!

Så här skrev Fotbollsbloggen om VFK-bragden!

Här är tabellen från det året!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*