Missade match när sonen föddes i badrummet

Det finns olika skäl till att missa matcher.
För BoIS-mittbacken Anton Persson var anledningen av det mer dramatiska slaget:
Timmarna före matchen mot Älvsborg blev han pappa till sonen August – som föddes i familjens badrum.

Manchester United-supportern Persson hade precis hunnit fira klubbens Europa League-triumf i finalen mot Ajax och var på väg i säng när den höggravida sambon Josefin Andersson började känna allt kraftigare värkar.

Två timmar senare hade familjen fått en ny medlem.

– Att gå från halvtrött och vara på väg att lägga mig till att bli farsa på en timme… det var så jävla sjukt. Det gick verkligen från noll till hundra, konstaterar 25-åringen som dessbättre slapp förlösa sonen själv då hans svärmor är utbildad barnmorska.

När August – som han ”till 99 procent” kommer heta – väl var ute så begav sig paret till Näl och det var först någon timme före samlingen till Älvsborgsmatchen nästa morgon som Anton Persson insåg att han kanske behövde lämna återbud till tränaren Andreas Wingård.

– Vi hade egentligen gjort en deal om att jag skulle se till så att vi fick barnet mellan två matcher, men det gick ju sådär…

Väl på BB gjorde han sitt bästa för att hålla sig uppdaterad om hur det gick i division 3-mötet på Påvelunds konstgräs, som till sist slutade 0-0.

– Det hade kunnat bli tolv väldigt bra timmar om bara BoIS hade vunnit också, med tanke på Uniteds seger och att vi fick en ”kid”. Nu blev det bara en bra helg istället, haha. Nädå, jag skojar bara, säger Persson.

(Bild: Martin Ahlin)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*