”Extra viktig” match för Vänersborgs IF

Idag, söndag, spelar båda Vänersborgslagen i herrarnas division 2.
Så här går snacket inför omgången.

Vänersborgs IF-FBK Karlstad

Om det finns ödesmatcher, så är mötet mellan VIF och FBK Karlstad just detta. Båda lagen har fem ­poäng, FBK över nedflyttningsstrecket med 8-17 i målskillnad, VIF under detsamma med 8-19.

– Alla matcher är viktiga för oss, men självklart är den här lite extra viktig, säger Hans Adolfson, assisterande tränare i VIF.

David Bennhage spelar sannolikt inte på grund av sin knäskada och lagkaptenen Alexander Adolfsson är avstängd.

– Båda betyder mycket för vårt lag, men så här ser det ut för alla, det är inte mer synd om oss än för några andra lag i serien.

FBK Karlstad tränas av Rikard Johansson, känd i Vänersborg ­sedan tiden som bandyspelare i IFK ­Vänersborg.

– FBK har gjort ungefär samma resa som vi, tagit sig dit vi är med ganska små medel, säger Hans Adolfson vars manskap tränar lördag morgon och utifrån det formerar startelvan.

Gauthiod-Vänersborgs FK

Gauthiod har 17 poäng som tabellfemma, VFK 19 som tvåa. Snacka om tidigt toppmöte på Lunnevi IP söndag kväll.

– Oerhört starkt av Gauthiod att vända underläge och resa sig mot Karlstad BK, säger VFK-tränaren Henrik Fridolvsson, som naturligtvis är mycket nöjd med vad hans mannar åstadkommit så här långt.

VFK är nämligen seriens formstarkaste lag med sex raka segrar och sanslösa målskillnaden 20-2.

– Jo, vi har lyckats hyfsat bra. Mot Gauthiod gäller det att de som är på plan agerar med stort mod och hög kvalité, då kommer Gauthiod att få det jobbigt, säger Fridolvsson som även sätter press på sig själv:

– Jag hoppas ha gjort en bra analys av det som komma skall och att matchplanen håller.

Alex von Bothmer är avstängd, Anton Snibb ytterst tveksam till spel på grund av skada i baksida lår. Frågetecken också för Nino Sahinovic som var sjuk senast och som är osäkert startande i morgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*