Skoftebyn och FCT i historisk seriematch

I kväll är det dags – för första gången någonsin drabbar Skoftebyns IF och FC Trollhättan samman i seriespel.
– Jag hoppas på bra väder och mycket folk, säger hemmatränaren Tobias Karnevi.

För bara några år sedan skiljde flera divisioner mellan FC Trollhättan och Skoftebyns IF.

Nu är de båda Trollhätteklubbarna på samma nivå – division 2.

I kväll möts de båda kombattanterna på Nysätra IP.

Skoftebyn är en underdog i sammanhanget – FCT stor favorit.

– Jobbar vi bara stenhårt kan vi nog ställa till det för FCT, tror Tobias Karnevi, SIF-tränaren, som tvingats uppleva en tuff serieupptakt med fem raka förluster innan det blev en pinne i bortamötet med Nordvärmland på Kristi himmelsfärds dag.

–Den poängen var väldigt viktig efter en massa matcher utan resultat. Hoppas verkligen att vi kaxar upp oss efter den matchen, självförtroende hänger ju ihop med poäng och segrar.

Karnevi påminner dock om att hans manskap i fjol efter tio omgångar bara hade snittat en poäng per match. Sedan lossnade det och laget blev till slut trea i tabellen, bara tre poäng efter IFK Uddevalla på kvalplats.

Nu har söderns charmörer sju ­poäng på lika många matcher.

– Så det är ingen ko på isen än. Men det är ju klart, nu har vi tre ­tuffa matcher på raken och då måste det bli poäng, helst i alla tre.

Tre avstängda spelare från förra matchen är tillbaka – Erik Johansson, Engjell Ramadani och Paul Khajo. På gång är också Gustaf Rådström.

– Så det ser bra ut, nu har vi breddat bänken och det känns lite tryggare. Framförallt har konkurrensen ökat på träningarna, det blir lite grinigare, precis så som jag vill ha det, säger Tobias Karnevi.

Han tycker att laget haft oflyt i vissa matcher, men konstaterar ödmjukt:

– Tur förtjänar man, så är det bara.

Tor-Arne Fredheim, tränare i FCT, förväntar sig en tuff match mot ett hårt jobbande lag där flera har ett förflutet i just FCT.

– De kommer att ge järnet, så klart. Och så är Skoftebyn bra på fasta och har en fin målskytt.

Med andra ord, Linus Ewenborg, som var tillbaka efter skada mot Nordvärmland och gjorde Skoftebyns båda fullträffar på Nyvallen.

FCT har två raka segrar, klara sådana, mot Lerum och Lidköping och skuggar Grebbestad och VFK i toppen av tabellen.

– Vi har tränat på konstgräs de senaste dagarna för att komma väl förberedda och jobbar på med vårt 3-5-2-system. Jag tycker att vi hittar alltmer rätt med det, säger Tor-Arne Fredheim, som får tillbaka långtidsskadade Pontus Johansson till kvällens match.

Han spelar förmodligen inte från start, saknas definitivt gör ­Rickard Ekunde som blir borta ett par ­veckor ytterligare.

Text: Toni Andersson

(Bild: Sebastian LaMotte)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*