Veckans elva #8

Mångfald är ledordet i denna upplaga av Veckans elva. Uttagningen innehåller nämligen spelare från allt ifrån damernas division 2 till 4, och från tvåan till sexan på herrsidan.

Det är kul, tycker jag.

Här är laget:

Fotbollsplan kopia 7

Målvakt: Eric Broman, Trollhättans BoIS (1)
Motivering: Det negativa just nu är förstås att BoIS har lite svårt med målskyttet, men å andra sidan släpper man inte in särskilt många bollar heller. Senast mot Älvsborg, exempelvis, spikade Broman igen mellan stolparna, trots visst tryck mot lagets mål. Det resulterade i en viktig poäng.

Försvarare: Edina Osmanovic, Skoftebyns IF (3).
Motivering: Återigen vann Skoftebyn stort, och återigen var det mittbacken Osmanovic som ändå imponerade allra mest. Med fyra (!) målgivande framspelningar visade hon att positionen kan vara så mycket mer än defensivt slit. Det är bara att lyfta på hatten, med andra ord.

Försvarare: Magnus Grönvall, Sjuntorps IF (2).
Motivering: Sjuntorp ångar på i ”supersexan” och den senaste veckan gav två segrar för laget. Gemensam nämnare för båda? Att Magnus Grönvall spelade så stabilt som nästan bara han kan. Försvararen, som definitivt hade platsat högre upp i seriesystemet, håller på att leda sitt SIF till något riktigt stort.

Försvarare: Shqipe Azemi, IFK Trollhättan (1).
Motivering: IFK Trollhättan är en positiv överraskning så här långt i damfyran, och det innebär faktiskt att laget har häng på en kvalplats uppåt. I senaste omgången blev det 2-1 borta mot Södra Härene och matchens lirare då var Shqipe Azemi, som stod för en försvarsmässigt felfri insats.

Högermittfältare: Lisa Jensen, Wargöns IK (1).
Motivering: Lisa Jensen utgår väl egentligen från en anfallsposition, men hon kan även spela ytter så vi skarvar lite. Bara den här gången, såklart. Hur som helst: tre mål blev det från Jensens fötter när Sollebrunn/Stora Mellby besegrades med 6-3. Både hon och WIK har verkligen kommit igång på allvar nu.

Central mittfältare: Berit Küssner, TFK/HIS/TBoIS (1).
Motivering: Küssner fick den sista platsen i laget, precis före Syrianskas trollgubbe Özgur Canavar. Båda stod för fina insatser i veckan, men Küssners fina spel mot Åsebro Brålanda (4-0) ligger ändå snäppet före. På en svårspelad plan visade hon nämligen prov på väldigt fin bollbehandling och ett självförtroende som även spred sig till lagets övriga spelare.

Central mittfältare: Ismael Fonjah, Vänersborgs FK (2).
Motivering: Fonjah stack kanske inte ut i mängden mot Gauthiod (2-2) på söndagen, men det gjorde inte någon annan heller. Nej, platsen får han för insatsen i omgången före, mot Stenungsund (2-1), där mittfältaren stod för ett mål och en assist.

Vänstermittfältare: Nicolas Valencia Cancino, Edet FK (1).
Motivering: Valencia Cancino imponerade redan mot TFK häromveckan, men kom då inte med i Veckans elva på grund av mördande konkurrens. Efter ännu en fin insats – samt ett drömmål från 25 meter! – är det dock möjligt att hålla den vindsnabbe yttern utanför laget.

Högeranfallare: Linus Ewenborg, Skoftebyns IF (1).
Motivering: Tyvärr räckte inte Ewenborgs två mål till seger borta mot Nordvärmland (2-2), men de visade åtminstone att han blir att räkna med framöver trots skadeproblemen. Det kommer bli väldigt viktigt för Skoftebyns del.

Central anfallare: Linn Andersson, Vänersborgs FK (2).
Motivering: Andersson verkar vara i sitt livs form just nu, och målen ramlar in på löpande band. Mot Stenungsund (6-2) ökade hon på sin skörd med ytterligare tre fullträffar och nu blir det en intressant kamp i kampen mot Tilda Magnusson Tell när Lödöse Nygård väntar härnäst (6 juni). Den som vinner där lär också vinna matchen åt sitt lag.

Vänsteranfallare: Fredrik Söderqvist, FC Trollhättan (3).
Motivering: Söderqvist är en lurig och hypersmart anfallare som visat att de många målen i Svane eller futsal-landslaget knappast var någon tillfällighet. Han har nämligen fått en klart godkänd start även i FCT, och hemma mot Lidköping var det hans två tidiga mål som tillät laget att kunna spela avslappnat. Det gav i slutändan tre säkra poäng.

Tränare: Mats Johansson, Edet FK (1).
Motivering: Det blev visserligen ingen seger i toppmötet med Råda (2-2), men Edet visade återigen prov på stark moral när man hämtade ikapp ett tvåmålsunderläge. Onödigt att sätta sig i den sitsen, visst, men laget har ändå visat att man har en harmoni och tyngd som kan räcka väldigt långt i den västra femman i år.

Domare: Stefan Cosic, Stenungsund (1).
Motivering: Det blev hett och tätt mellan Mellerud och Ödsmål i division 4-toppmötet, men domare Cosic behöll kylan och tog betydligt fler korrekta än felaktiga beslut. Snacka om att vara som bäst när det gäller som allra mest.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*