Skoftebyn drabbat av inbrott efter derbyt

Timmarna efter derbymötet med FC Trollhättan drabbades Skoftebyns IF av ett inbrott i kiosken på Nysätra.
– Vi har alltid öppet för ungdomar, men det är något vi får utvärdera om det här skulle fortsätta, säger marknadsansvarige Jonas Wallén.

18789415_1685392101757497_194844503_o

Måndagens division 2-match mellan de båda trollhätteklubbarna blev en publiksuccé och lockade runt tusen åskådare till Nysätra.

Jonas Wallén satt själv kvar på anläggningen fram till midnatt innan kvällens arbete var över. När han och kollegorna på Skoftebyns kansli sedan återvände till Nysätra på tisdagsmorgonen så upptäckte de att någon brutit upp luckan till föreningens kiosk och stulit det som fanns inuti.

– De har bänt upp kioskluckan med någonting och sedan måste det vara en relativt smal person som har tryckt sig upp där och låst upp från insidan. Det var dock väldigt utplockat i kiosken efter matchen så de fick inte med sig så mycket, säger Wallén.

Det är samtidigt inte de stulna föremålen som är det största problemet i sammanhanget, utan själva skadegörelsen.

– Det känns så jäkla onödigt. Vi får ju polisanmäla det här nu och även sätta upp bevakning eller larm av något slag. Vi vill inte bara stå och se på när det händer fler gånger, utan det är bättre att vi gör något aktivt, säger Jonas Wallén som berättar att det funnits personer ”som strukit omkring” runt Nysätra på ett misstänkt sätt tidigare.

Samtidigt får händelsen Skoftebyn att överväga huruvida anläggningen ska vara tillgänglig dygnet runt för utomstående.

– Vi har alltid öppet för ungdomar som ska kunna komma fritt och vara på planerna, men det är något man kanske får utvärdera längre fram om det här skulle fortsätta.

Om du har information som skulle kunna vara till hjälp vid sökandet efter förövarna, kontakta då polisen via 114 14 eller Skoftebyns kansli på telefonnummer 0520-701 70.

(Bild: Skoftebyns IF)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*