Throwback Thursday: När IFK flög högt

Ibland är det svårt att minnas saker som hänt för flera år sedan, även om det var av den roligare typen. Kanske var festen efteråt helt enkelt för bra?

Något svar på den frågan får vi inte den här gången, när vi försöker dra oss till minnes hur det var för IFK Trollhättan att vinna division 4 2008.

Fotbollsbloggen fick helt enkelt kontakta två personer på den aktuella bilden för att kunna lägga pusslet. Här har ni veckans upplaga av Throwback Thursday:

ifkseger5
4 oktober 2010. (Bild: Sebastian LaMotte)

Henrik Högström, assisterande tränare (kastas upp i luften på bilden):

”Vi hade ett rätt så bra lag, med några som hade spelat högre upp i systemet. Tittar man på bilden så ser man ju både Jilo Helou och Josef Daoud. Jag gissar att även Chady Daoud var med, och jag undrar om inte Issa Daoud spelade också. Det var hur som helst ett par spelare som var på väg uppåt.

Det är nästan svårt att minnas de här åren, för vi vann fyran först, åkte ur trean och sedan vann vi fyran igen. Jag minns i alla fall att vi förlorade båda matcherna mot Bosna, men varför jag kommer ihåg det kan jag inte svara på. Andra gången var i sista omgången, men då hade vi väl mer eller mindre säkrat seriesegern.

Jag har för mig att vi hade väldigt många forwards i laget, och det var hårt om platserna i några matcher. Om man jämför med hur det ser ut för många lag idag så hade vi mer bredd, framförallt offensivt. Under de sista matcherna var det några spelare som blev lite besvikna för att de inte fick starta, men det är ju bara bra egentligen. Bättre än tvärtom i alla fall.

Om jag minns något mer? Tja, att Anders Eriksson var med i laget. Det är ju en garanti…”

Josef Daoud (nummer tio) berättar:

”Det här var mitt sista år i fyran. Sedan hann jag spela i trean innan jag drog till FC Trollhättan. Och jag minns väl inte jättemycket, för man blandar ihop de två åren när vi vann fyran, men jag vet att vi hade ett skönt lag med spelare som Jilo, Fady (Daoud) och Cristian Salazar.

Issa hade kommit tillbaka som tränare och vi tog hem serien direkt med honom. Trots att det blev förlust i sista matchen så vann vi ändå, det var ju redan klart. Så det blev en rätt go’ fest kan jag tänka mig, även om jag inte minns den.

Vi var väl i alla fall favoriter den säsongen, för vi var aldrig i fyran i mer än ett år utan gick upp direkt varje gång. Vi hade en del bra spelare alltså, och jag minns att jag hade ett roligt fotbollsår. Det blev en del baljor och poäng, och sedan ännu fler mål när vi gick upp i trean.

Vi hade som sagt en väldigt frejdig offensiv, vi pumpade alltid på framåt. Vi stod för en rolig fotboll. Det är klart att det även var kul att spela ihop med mina bröder. Jag tror att vi kan ha varit alla fyra på planen det året, för Issa hoppade in när vi hade folk borta. Fady spelade ju när han var frisk, och Chady också.

Jag vet att vi hade några matcher som slutade typ 4-2 eller 5-2, så det blev många mål. Sedan har jag lite svårt att komma ihåg vilka lag vi mötte. Men jag minns att det var jävligt gött att vinna serien, haha.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*