Kroppefjäll får ny klubblåt

Kroppefjälls nya klubblåt innehåller bland annat en hyllning till föreningens integrationsarbete.
– Andra versen handlar om det, berättar upphovsmakaren Peter Söderlund.

Att en fotbollsklubb har en egen hymn är inget ovanligt i området, och det är inte heller första gången som Kroppefjäll anammar konceptet.

Kroppefjäll

Peter Söderlund – mest känd som medlem i bandet Lunatics – är själv gammal KIF-spelare och har vid flertalet tillfällen blivit tillfrågad att skapa en ny klubblåt. Inspirationen kommer dels från andra lags versioner, dels från 2016 års EM-slutspel i Frankrike.

– Det är klart att man har hört några andra låtar och att det är lite likt sådär. Det ska vara en ”wow, wow, wow”-kör och sedan har vi ju lagt in ”Vulkanen”, som var förra årets stora fotbollsgrej. Den var vi tvungen att ha med, berättar Peter Söderlund som även hoppas att sången ska få sportslig effekt:

– Tanken är att den ska skrämma skiten ur motståndarna helt enkelt, haha.

Finns det något mer syfte med låten?

– Det är väl att samla klubben kring något. Sedan tycker att Kroppefjäll har gjort ett väldigt bra integrationsjobb, och andra versen handlar lite om det. De har tagit hand om många flyktingar och gett dem ett ställe att vara på och en meningsfull fritid. Det är lite av en hyllning till det också.

Låten hittar du på Kroppefjälls Facebooksida!

Missa inte heller Fotbollsbloggens onsdagslista från maj 2015, då områdets bästa klubblåtar rankades. Den hittar ni här!

Fotnot: Texten och musik är skriven av Peter Söderlund. Medverkar gör även Lennart Malmsköld (keyboard), Anders Ljungkvist (bas), Benny Larsson (trummor), Lars-Gunnar Larsson (gitarr) och Peter Holmström (gitarr). Rostock studio har stått för produktionen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*