Möller gästspelade i VFK-tröjan

I veckan stod Rebecka Möller på planen igen.
Men det var sannolikt en engångsföreteelse.
– Ja, jag har slutat, säger 26-åringen.

Det var när Vänersborgs FK mötte Vallen (3-4) i onsdags som en av målskyttarna var oväntad, i dubbel bemärkelse. För det första hade ju Rebecka Möller inte spelat sedan försäsongen, och för det andra så nätar hon ju aldrig med huvudet.

– Mitt första nickmål i livet, trots att jag har varit forward ända sedan jag började spela och dessutom är 1,80 lång, konstaterar hon.

20170622_072936

Att det överhuvudtaget blev spel den här gången berodde på att VFK saknade spelare som Sajra Fejzic, som är i Montenegro med Bosnien och Herzegovinas landslag, och mittfältsdirigenten Josefin Berg, som dragits med en hjärnskakning.

– Ja, jag har ju slutat men… så krisade det lite. När de frågade så kände jag ändå att jag måste ställa upp, jag är ju skriven för klubben, säger Rebecka Möller, med meriter från såväl elitettan (Sirius) som division 1 (Rössö).

Varför valde du egentligen att lägga av?

– Jag kände inte att det betydde så mycket längre, det var mest en ansträngning att åka dit och så ska det inte kännas. Sedan är det väldigt många unga i laget och jag har inte så mycket gemensamt med dem längre, i det stadiet där jag är, säger Möller som har två barn tillsammans med den förre elitbandyspelaren Alexander Mayborn.

Var den här matchen en ”one time thing” eller kommer du spela mer i år?

– Jag tänker väl att jag har slutat, men sedan vet P-A (Lundkvist, VFK-tränaren) att jag ställer upp om det verkligen kör ihop sig någon gång. Men nej, jag känner mig färdig.

Samtidigt konstaterar hon att det fanns en mening med gästspelet.

– Ja, att jag skulle få göra det där nickmålet. Ända sedan jag var åtta år har min mamma sagt att jag skulle få tusen spänn om jag gjorde ett nickmål, så hon förde över pengarna igår, haha! Nej då, jag skojar bara. Men det är kul att det fick hända.

(Bild: Vänersborgs FK)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*