Nytt speldatum för Edet-Syrianska

Nu har den första domen fallit efter det bråk som stoppade division 5-mötet mellan Edet och Trollhättans Syrianska.
Matchen kommer nämligen att återupptas – från minut 51, med Syrianska i en 2-0-ledning.

Den 16 juni möttes de båda lagen i ett miniderby på Ekaråsen. Det blev dock bara spel i lite mer än en halvlek innan den situation inträffade som tvingade huvuddomaren Jesper Bankemyhr att bryta matchen.

Hos Västergötlands fotbollförbund har efterspelet delats upp i två separata kategorier: 1) tävlingskommittén har matchens utgång i sina händer, och 2) disciplingruppen avgör vilka individuella straff som ska delas ut.

I den sistnämnda frågan får vi vänta på svaret, men i den första instansen har det nu beslutats att mötet ska färdigspelas med de förutsättningar som fanns när det stoppades: Syrianska i en 2-0-ledning vid matchminut 51, med tio spelare på planen för vardera lag.

– Svenska fotbollförbundet vill att matcherna ska avslutas, även om det blir ett regnavbrott eller vad det nu kan vara. Sedan finns det såklart särskilda omständigheter som kan göra att det blir en annan bedömning, men vår strävan är att matcherna ska spelas färdigt, säger Marcus Ahlberg, ordförande i tävlingskommittén.

Syrianskatränaren Amin Faily konstaterar att det var ett ”väntat” besked.

– Det var inte mer än rätt. Jag hade inte velat spela klart den här matchen på papperet, utan det här känns rättvist, säger han.

VFF har föreslagit att matchen ska återupptas tisdagen den 4 juli. Det blir i så fall två dagar efter Syrianskas toppmöte med Råda, och för Edet skulle det innebära att man tvingas avverka tre matcher inom loppet av en dryg vecka.

– Sedan är det ju inte många minuter som ska spelas, man kan väl jämföra det med en bra träning. Vi får titta på det i samverkan med Syrianska, säger Edet-tränaren Mats Johansson som annars rättar sig efter förbundets dom.

VFF har också belagt de båda klubbarna med en straffavgift på 2 000 kronor och beslutat att fem funktionärer ska utses till matchens ”andra akt” för att kunna garantera arrangemangets säkerhet.

Klubbarna har två veckor på sig att överklaga beslutet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*