Upphärad blir av med tränaren

Under vårsäsongen har Upphärad tränats av David Nilsson-Banyai.
Så blir det däremot inte i höst.
– Jag har inte kunnat ge den kraft och energi som krävs, säger han.

Det var inför förra säsongen som David Nilsson-Banyai (bilden) utsågs till spelande huvudtränare i Upphärad, då som efterträdare till tandemparet Jilo Helou och Emir Cosovic. Anfallaren hade året före anlänt från Stigen.

Banyai

Under hans ledarskap blev UIS ifjol sexa i Trollhättesexan. I år var dock tanken att laget skulle strida i den absoluta toppen, men redan nu är vägen upp till täten rejält krokig.

– Vi hade ambitionen att kriga lite högre upp i tabellen men det har inget med mitt beslut att göra. Det är enbart privata skäl, jag behöver hitta glädjen igen, säger 32-årige Nilsson-Banyai, som bor i Uddevalla, och utvecklar:

– Fotbollen tar för mycket tid just nu. Jag har haft problem med sömnen i några månader och det har bara blivit tyngre och tyngre. Jag har varit med fysiskt på träningarna, men inte i huvudet. Jag har inte kunnat ge den kraft och energi som krävs, och då är det bättre att UIS tar in någon annan.

Fredagens match mot Trollhättans FF är helt enkelt David Nilsson-Banyais sista i klubbens dress. Den nuvarande assisterande tränaren Erik Lövgren tar över temporärt, men kan även komma att bli en permanent lösning.

– Vi har vetat om det här i några veckor nu men det är ändå lite omtumlande. Vi har ingen ersättare klar än men ska ha ett möte i styrelsen på måndag, säger Kristian Hedendal i Upphärads fotbollssektion.

(Bild: UIS)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*