Carl Lext klar för Skoftebyn

Med ett kontrakt som sträcker sig över resten av denna säsong och även hela 2018, kommer Carl Lext att representera Skoftebyns IF framöver. 

Carl Lext lämnade inför den här säsongen FC Trollhättan för att pröva lyckan i Utsiktens BK. Speltiden i division 1-klubben har dock lyst med sin frånvaro under större delar av vårsäsongen, varför 21-åringen under sommaren har sett sig om för en ny klubb. Flera klubbar har anmält sitt intresse, däribland FCT och IK Gauthiod, men det längsta strået i kampen om hans signatur drogs av Skoftebyns IF.
Och det självklart till SIF-ledningens stora glädje.
– Jättekul att han vill spela i Skoftebyn. Jag tror Carl gillar vår förening och det vi står för, samtidigt som vi kan erbjuda honom en bra miljö att utvecklas i. Carl har ambitioner att nå högre upp i seriesystemet och det vill vi hjälpa honom med, berättar Jonas Wallén, marknadsansvarig.
Även huvudtränare Tobias Karnevi är nöjd med truppens senaste tillskott.
– Carl är en härlig tillgång såväl på träning som på match, då han pushar och stöttar sina lagkamrater samtidigt som han är en väldigt skicklig fotbollsspelare.
Vilka rent fotbollsmässiga egenskaper tillför han laget?
– Han är väldigt spelskicklig och bolltrygg, vilket gör att han passar

Carl Lext har tidigare, som här på bilden, representerat Skoftebyn i futsal, men kommer nu framförallt att det göra det i fotboll. Foto: Sebastian LaMotte
Carl Lext har tidigare, som här på bilden, representerat Skoftebyn i futsal, men kommer nu framförallt att det göra det i fotboll.
Foto: Sebastian LaMotte

både som en speluppbyggare på ett sittande mittfält, men också i en mer offensiv ”nummer tio”-roll.
Av störst betydelse är kanske det faktum att även huvudpersonen själv är den som mest av allt ser fram emot sejouren i sin nya klubb.
– Det här blir en nystart för mig. Jag kände de sista veckorna i Utsikten att jag började tappa suget lite grann. Här i Skoftebyn kan jag förhoppningsvis få lite mer speltid och på så sätt få tillbaka lite motivation, berättar Lext, som erkänner att den senaste tidens spekulationer om hans fotbollsframtid har varit jobbiga.
– Det har varit en utdragen process. Jag är glad att den är över och att jag nu kan lägga mitt fulla fokus på fotbollen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*