Sommarspecial: Göta BK (herr)

Sommar innebär semesterläsning på Fotbollsbloggen. Fram till höststarten sammanfattar vi våren för de lokala lagen och blickar fram emot säsongens andra halva.

Idag har turen kommit till Göta BK:s herrlag.

Vårsäsongens…

… höjdpunkt: Göta-Skene 2-0 (21 juni). Segern mot tabellettan gav eko och visade att Göta är kapabelt att besegra alla lag i serien. Båda målen kom sent från Iba Ramics fötter.

… bottennapp: Göta-Södra Ving 0-5 (17 juni). Södra Ving ska inte vara ett omöjligt motstånd, men just den här dagen var man det mot ett Göta som var generöst i överkant.

… spelare: Få har glänst under våren, men Chris Norberg och Niklas Andersson har jobbat hårdast och förtjänar uppmärksamhet för det. Iba Ramic gjorde det också bra när han kom in mitt i säsongen.

… styrka: Snabbheten. Göta har många blixtsnabba spelare, särskilt på kantpositionerna. Kan man utnyttja det bättre i höst så genererar det säkert några extra poäng.

… svaghet: Bristen på anfallare. Ett tag var både Rikard Vikingsson och Femija Selmanovic skadade, och då saknade laget tänkbara målgörare. 16 mål på 13 matcher hittills visar också att det framförallt är framåt som Göta har problem.

… mest oväntade: Att Göta bara vunnit två av sju matcher på Ryrsjövallen. Det brukar ju vara en nästan ointaglig borg för motståndarlagen.

… mest omtalade: Tränarbytet. Marcus Tersing kunde, på grund av sina arbetstider, inte längre coacha Göta och då tvingades man leta efter ett annat alternativ. Då var det nog svårt att, under rådande förutsättningar, hitta någon bättre än Raimo Käkelä, VFK:s förre succétränare.

Iba Ramic har varit en injektion för Göta. (Bild: TTELA)
Iba Ramic har varit en injektion för Göta. (Bild: TTELA)

… chansning: Göta löste, om jag förstått saken rätt, Iba Ramic från dennes kontrakt i Vänersborgs IF. Det kändes som ett lite tveksamt beslut just då, men med facit i hand så har den offensive mittfältarens entré inneburit mycket för division 4-klubben.

… omskolning: Moe Abdu, som vänsterback?! Jodå, det verkar gå, det också.

… betyg: 2 av 5.

Kommentar från spelaren Niclas Graff:

”Det har varit en oerhört turbulent vår för oss där både det resultat- samt spelmässiga har varit en riktig berg- och dalbana. Orsak eller orsaker till detta kan det spekuleras hur mycket som helst kring och om man ställer frågan till tio olika personer så ges det troligtvis lika många olika svar, och därför väljer jag att helt enkelt hålla mina tankar för mig själv.

Klart och tydligt är dock att vi var för dåligt tränade för att spela det spel vi vill spela och ligga där vi vill ligga. Det har inneburit att vi under Raimos vingar tränar hårdare än vad vi gjorde under försäsongen och jag är helt övertygad om att det kommer medföra att vi fortsätter klättra i tabellen. Raimo har fått oss att tro på det vi gör, och jag hoppas därför att uppehållet går fort så att vi får möjligheten att visa oss från vår bästa sida under hösten.”

Troligt höstscenario: Göta kommer inte gå upp – det kan jag inte tänka mig – men däremot kanske man klättrar ett par placeringar efter uppehållet.

Slutplacering: 6.

Här hittar du tabellen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*