Sommarspecial: IFK Trollhättan (herr)

Sommar innebär semesterläsning på Fotbollsbloggen. Fram till höststarten sammanfattar vi våren för de lokala lagen och blickar fram emot säsongens andra halva.

Idag har turen kommit till IFK Trollhättans herrar.

Vårsäsongens…

… höjdpunkt: Främmestad-IFK Trollhättan 1-2 (17 maj). Främmestad är en av seriens positiva överraskningar, som den nykomling man är. Men IFK åkte Bergevi och utförde sin matchplan med perfektion. Laget stängde till bakåt, högg när chansen gavs och åkte hem med tre väldigt imponerande poäng.

… bottennapp: IFK Trollhättan-Skene 0-6 (28 maj). Skene är förvisso ett skickligt fotbollslag, men hemma på Kamratgården är det aldrig kul att bli utklassat. Det var dock en sån dag där inget stämde och en tidig IFK-utvisning förstörde alla poängchanser.

… spelare: IFK har en ung trupp och lutar sig framförallt emot ett par spelare som ändå gjort en handfull A-lagssäsonger. Det handlar inte minst om tekniske Lavdim Azemi, innermittfältaren Miljan Nacic samt de båda försvararen Khalil Jaris och Tim Skogsberg. Och jättetalangen Hani Shurrab, såklart.

… styrka: IFK är ett tekniskt lag som spelar en snabb och modig fotboll. Man utmanar, utmanar och utmanar lite till. Då gäller det att hänga med i svängarna.

… svaghet: Målskyttet. Med sina två fullträffar vardera i den sista omgången före sommaruppehållet gick Amel Osmanspahic och Dzenan Alajmovic upp i den interna måltoppen. Osmanspahic, som gjort flest, har nätat tre gånger hittills. Det är givetvis ett tecken på att IFK inte riktigt har någon pålitlig målskytt i truppen.

Tränaren Ali Mohammadian har fått se IFK göra en helt okej vår. (Bild: Johanna Josephsson)
Tränaren Ali Mohammadian har fått se IFK göra en helt okej vår. (Bild: Johanna Josephsson)

… tendens: IFK har bara kryssat en gång i år, resten är förluster och/eller segrar. Det vittnar kanske om att laget – precis som fördomen – är bra i medgång men desto sämre i motgång.

… mest överraskande: När Kreshnik Bytyqi värvades som ”spelande materialare”. Har den rollen ens funnits tidigare? I så fall var det länge sedan, åtminstone i de här trakterna.

… mest väntade: Att Fady Daoud fortfarande lirar boll när han kan. 41 år är ingen ålder när man har de fötterna och den (oftast blåslagna) skallen.

… betyg: 3 av 5.

Kommentar från spelaren Tim Skogsberg:

”När vi har vunnit så har det varit dte kollektiva som varit bra. När det fungerar så är vi svårstoppade. Vi har inte så många matchvinnare eller någon utpräglad målskytt, så det är väl det negativa, men förhoppningsvis kommer det också. Som för alla andra lag i de lägre divisionerna gäller det att försöka ha så hög kontinuitet som möjligt, och inte tappa folk på grund av resor, jobb och så vidare. Förhoppningsvis kan det ändå bli en bra höst, det finns ju inget lag som är jättebra eller överlägset i den här serien.”

Troligt höstscenario: Förhoppningsvis ska IFK kunna hålla sig borta från det nedre strecket. Hösten kanske inte blir riktigt, riktigt lika bra, men ändå i närheten av den. Då är man säkert nöjda också.

Slutplacering: 8.

Här hittar du tabellen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*