Sommarspecial: Div 5 Västra (herr)

Sommar innebär semesterläsning på Fotbollsbloggen. Fram till höststarten sammanfattar vi våren för de lokala lagen och blickar fram emot säsongens andra halva.

Idag har turen kommit till den västra herrfemman.

Vårsäsongens…

… svängigaste: Trollhättans FK var på väg mot en meriterande seger borta mot Edet och hade 2-0 med kvarten kvar att spela. Då gick plötsligt allt åt fanders. Edet reducerade på straff, kvitterade på frispark och hörnnickade in segermålet. Ett resultat som kan få stor betydelse när serien summeras i höst.

… skandal: Edet-Syrianska. På grund av ett bråk, som började utanför planen, fick matchen avbrytas för att sedan återupptas några veckor senare. Det var en skandal som hette duga och som lär påverka båda föreningarna ett bra tag framöver.

… succélag: Trollhättans Syrianska, utan tvekan. Det kändes på förhand att man hade en tillräckligt bra trupp för att säkra nytt kontrakt utan problem, men faktum är att nykomlingen har en bra chans att gå upp till fyran om hösten blir lika lyckosam som våren. Vem hade trott det?

… jobbigaste: Lödöse Nygård är jumbo i en tajt bottenstrid och behöver leverera bättre i höst för att klara sig kvar. Positivt är att viktige Sven Erik Wermé förhoppningsvis kan spela mer än under våren om han blir kvitt sina skadeproblem.

… fadäs: Syrianskas tröjmiss mot TFK. Gästerna kom nämligen till spel med vita tröjor, bara för att precis före avspark inse att motståndarna bar samma färg. Lösningen blev att dra på några gråa väster som inte nämnvärt skiljde sig från TFK:s vita ställ, vilket gjorde att den första halvleken blev rätt så kaotisk, minst sagt.

… mest oväntade värvning: Med några veckor kvar till seriestarten stod det klart att Ibrahim Tahini skulle förstärka TFK. Anfallaren har gjort några ungdomslandskamper för Sierra Leone och spelat högre upp i seriesystemet med flera olika klubbar, men valde nu alltså att komma till Stavrelunds IP. Där har det trots vissa skadeproblem blivit succé under våren, med tio gjorda mål så här långt.

… mest oväntade förlust: Edet har varit superstabilt för det mesta under våren men åkte på en hemmaförlust (1-2) mot Corner strax före uppehållet. Gästerna kom till Ekaråsen med bara tolv (!) man, men åkte hem med tre poäng.

… rotation: TFK sparkade en tränare för andra gången i klubbens historia när man valde att göra sig av med Carlos Lopez. Istället kom Fredrik Bengtsson in och efter en trög start har han fått fart på laget, som tagit fyra segrar på sina fem senaste matcher.

… spådom: Syrianska, Edet och TFK slåss om kvalplatsen bakom Råda. Det lär med andra ord bli ett lokalt lag som får förlänga säsongen i höst, i positiv bemärkelse.

… betyg:

Trollhättans Syrianska: 5 av 5.

Edet FK: 4 av 5.

Trollhättans FK: 3 av 5.

Lödöse Nygård: 2 av 5.

Kommentar från Fotbollsbloggens Martin Ahlin:

”Min egen serie är ett getingbo såväl i toppen som botten. Syrianska har gått bättre än väntat, Edet har varit ungefär så bra som jag trodde och TFK har möjligtvis tappat fler poäng än vad jag hade hoppats. Det blir spännande att följa fortsättningen i deras inbördes kamp.

När det gäller Lödöse Nygård så är risken stor att laget hamnar under något av de nedre strecken, även om många lag är involverade i botten. Med sina 31 insläppta mål är man värst i klassen och behöver täppa till bättre i höst för att inte tvingas återvända till division 6.”

Här hittar du tabellen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*