Sommarspecial: Div 6 Trollhättan

Sommar innebär semesterläsning på Fotbollsbloggen. Fram till höststarten sammanfattar vi våren för de lokala lagen och blickar fram emot säsongens andra halva.

Idag har turen kommit till Trollhättesexan.

Vårsäsongens…

… premiärskräll: Halvorstorp hade inte vunnit en enda match under försäsongen och såg ut att gå mot ett rätt så miserabelt fotbollsår. Men så kom premiären och där blev det en osannolik seger mot Wargön. Snacka om skräll!

… stjärna: Pajtim Beka kom, lirade brallorna av sina motståndare och fick sedan möjligheten att återvända till division 2-laget Vänersborgs FK. Han var helt enkelt för bra för Wargön och ”supersexan”.

… diskussion: På sociala medier brukar det kunna bli hetsigt och allra mest så blev det efter några av Upphärads matcher där framförallt ordet ”rättvisa” diskuterades. Tja, vi kan väl helt enkelt konstatera att laget som gör flest mål vinner matchen och undvika att trassla in oss in i andra resonemang.

… tystaste: Hjärtum har inte gjort så mycket väsen av sig varken på sociala medier eller i serien. Laget, som ifjol låg i femman, får nog nöja sig med en placering i tabellens mitten- eller bottenskikt i år.

Sjuntorp, här med tränaren Alexander Karlström till vänster i bild, har haft en fin vårsäsong. (Bild: Martin Ahlin)
Sjuntorp, här med tränaren Alexander Karlström till vänster i bild, har haft en fin vårsäsong. (Bild: Martin Ahlin)

… publiklag: Sjuntorp, om man ska tro VFF:s statistik. Med 135 åskådare per match i snitt – jag antar att derbyt mot Upphärad höjde siffran, liksom toppmötet med Halvorstorp – håller man åtminstone division 4-klass.

… mest saknade: Trollhättans IF:s lagkapten Johan Röös har varit skadad större delen av våren och inte kunnat spela. Det har kostat många poäng för tabellsjuan.

… gör-precis-det-som-krävs-lag: Sjuntorp har i och för sig vunnit några matcher stort men också haft marginalerna på sin sida vid andra tillfällen. Eller vad sägs om uddamålssegrar mot Hjärtum, TIF, Upphärad och TIF igen? Inte vad man hade väntat sig möjligtvis, men tre poäng är tre poäng.

… pangmatch: Wargön-Sjuntorp (7-3), i dubbel bemärkelse. Matchen innehöll tio mål, en straffmiss och överhuvudtaget underhållning deluxe. Man borde ha varit där, såklart.

… betyg:

Sjuntorp: 4 av 5.

Wargön: 5 av 5.

Halvorstorp: 4 av 5.

Upphärad: 2 av 5.

Trollhättans IF: 2 av 5.

Hjärtum: 2 av 5.

Trollhättans FF: 2 av 5.

Kommentar från Fotbollsbloggens Martin Ahlin:

”Som jag ser det handlar seriens toppstrid om två lag: Sjuntorp och Wargön, där det är fördel det sistnämnda laget. Skillnaderna mellan toppen och botten är ju stor och uppflyttningen lär med andra ord avgöras i de inbördes mötena mellan topp fyra eller fem.

Annars då? Jag hade kanske trott att TFF skulle ta några poäng till, och även Upphärad. Halvorstorp är däremot en positiv överraskning medan TIF och Hjärtum ligger ungefär där de flesta hade väntat sig. Och höstens tabell lär väl inte skilja sig något nämnvärt från vårens, gissar jag.”

Här hittar du tabellen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*