Hedlund närmar sig allsvenska debuten

Lucas Hedlund har utvecklats snabbt sedan ankomsten till Häcken och har i år fått sitta på bänken i allsvenskan. (Bild: Michael Erichsen/Bildbyrån)
Lucas Hedlund har utvecklats snabbt sedan ankomsten till Häcken och har i år fått sitta på bänken i allsvenskan. (Bild: Michael Erichsen/Bildbyrån)

Mellerud har inte haft någon allsvensk spelare sedan Andreas Johansson slutade 2014.
Men snart kan det vara dags igen.
19-årige Lucas Hedlund knackar nämligen på dörren till Häckens A-lag.

I tre och ett halvt år har Hedlund tillhört Hisingens stolthet, efter att ha slagit igenom som tonårstalang med IFK Åmål i division 2. Dessförinnan hette klubbadresserna både Kroppefjälls IF och Melleruds IF.

Resan mot elitfotbollen har med andra ord gått snabbt. I somras gick Lucas Hedlund ut gymnasiet och sedan dess är sporten hans enda fokus.

– Det har gått bra i år och jag har fått stort förtroende, men samtidigt innebär det även att man måste prestera och får lite högre krav på sig. Men det är så det ska vara, säger den offensive yttern som tränat med både U19- och A-laget under säsongen.

I veckan gjorde han också sitt första tävlingsmål för de sistnämnda genom att näta mot Kvibille (seger 9-1) i Svenska cupen.

– Vår högerytter Chisom (Egbuchulam) kom förbi på kanten och det var ledigt på bakre stolpen, så han slog bollen snett inåt till mig. Det var bara att lägga in den.

Att Hedlunds utveckling har accelererat i takt har också att göra med Häckens toppmoderna faciliteter.

– Vi har en riktigt bra anläggning, med nytt gym och bra teknologi. Det finns alla förutsättningar för att utvecklas och bli bättre, säger han.

Målsättningen framöver är framförallt att skriva ett A-lagskontrakt innan året är slut, men också att avverka den där allsvenska debuten.

– Jag har ju gjort några matcher på bänken hittills, så nästa steg är att spela.

Samtidigt håller han givetvis koll på fotbollen hemmavid – inte minst när det gäller bröderna Rasmus och Sebastians framfart i Melleruds A-lag.

– Jodå, jag följer dem hyfsat och försöker kolla så mycket jag kan när jag är hemma. Jag hoppas verkligen att de går upp till trean i år!

Fotnot: Se Lucas Hedlunds mål i Svenska cupen på ungdomsfotboll.se!

(Bild: Michael Erichsen/Bildbyrån)
(Bild: Michael Erichsen/Bildbyrån)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*