Inget spel i VIF för Kataja

Patrik Kataja är ny klubbchef i Vänersborgs IF.
Men han nobbade spel i C-laget – till förmån för Ellenö.
– Mina gamla vänner spelar kvar där så det var naturligt att gå dit, säger han.

Kataja gör egentligen sin första officiella arbetsdag på VIF-gården den 1 september men har redan smygstartat sin nya tjänst, där han efterträder Rune Malm. Fotbollen verkar samtidigt vara mer än ett jobb för 30-åringen, som sett till att hålla liv i sin egen spelarkarriär.

Med Vänersborg som ny bostadsort hade det kanske varit logiskt med spel för något lag inom kommunens gränser, men istället kommer Patrik Kataja att avsluta höstsäsongen med Ellenö i division 5.

– När jag flyttade från Vänersborg runt 1999 eller 2000 så började jag spela fotboll i Ellenö, och sedan var jag egentligen kvar där fram till att jag flyttade till Stockholm 2008. Därefter stod jag också kvar för Ellenö och spelade för två klubbar samtidigt genom en så kallad amatörutlåning, berättar han.

Nu senast lirade Kataja dock för GoIF Kåre, som leder sin division 4-serie i Uppland.

– Mest har jag spelat innermittfältare, men den sista tiden har jag även varit mittback. Och yttermittfältare. Jag är väl en sån som kan spela lite varstans, men jag trivs bäst centralt.

I samband med flytten så fick han också frågan om att spela i Vänersborgs IF:s C-lag, men svaret blev ”nej, tack”.

– Jag har ju varit med i en Facebookgrupp för Ellenö ända sedan jag flyttade upp till Stockholm och dessutom varit med och tränat inomhus på vintrarna. Mina gamla vänner spelar också kvar där så det var naturligt att gå dit, säger Patrik Kataja. 

Men att stärka upp division 2-truppen i VIF, det var aldrig på tapeten?

– Nej, nej, det har inte varit aktuellt för fem öre.

Fotnot: Patrik Kataja gjorde sin comeback i helgens möte med Frändefors, som hans Ellenö förlorade med 1-4.

(Bild: VIF)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*