Alfredsson ersätter skadad Leinonen i Göta

Jonas Alfredsson lämnar Vänersborgs IF efter ett par säsonger i den röda dressen. (Bild: Sebastian LaMotte)
Jonas Alfredsson lämnar Vänersborgs IF efter ett par säsonger i den röda dressen. (Bild: Sebastian LaMotte)

Göta BK har en bra och en dålig nyhet att presentera:
Mittbacken Erik Leinonen missar resten av säsongen.
Men hans ersättare är redan klar – och stavas Jonas Alfredsson.

Det var i förra omgångens 5-0-seger mot Borås AIK som Leinonen föll olyckligt på sin axel två gånger om. Vid det andra tillfället åkte axeln ur led och det lär därmed dröja innan han är tillbaka på fotbollsplanen.

– Då började vi också titta på om vi kunde ta in någon ersättare, säger Götatränaren Raimo Käkelä.

Lösningen landade dock rakt i knät på densamme. Vänersborgs IF:s vänsterspringare Jonas Alfredsson hörde nämligen av sig på eget bevåg, och efter ett samtal till division 2-klubben var övergången ett faktum.

– Jag ville ha honom till VFK för några år sedan, det är ju en bra spelare med en bra fot. Nu har han väl inte fått spela så mycket i VIF och kanske ledsnat lite, så det passar honom bra att komma till Göta, säger Käkelä om 27-åringen, som dessutom är aktuell för ett positionsbyte:

– Han spelar gärna mittback till vänster eller i en defensiv balansroll, så vi får se hur det blir. Först ska han träna den här veckan och nästa och sedan är han säkerligen aktuell för spel mot Gällstad.

Göta har samtidigt satt sig i en lurig sits med fem omgångar kvar av den södra fyran. Laget ligger visserligen över kvalstrecket, men ”bara” med bättre målskillnad än just Gällstad.

Raimo Käkelä tror att minst tre segrar till krävs för att säkra kontraktet.

– Jag hade förhoppningar om att de skulle gå enklare, men vi har å andra sidan en fruktansvärt bra stämning och bra träningar. Det skulle förvåna mig om någon annan division 4-förening har så bra fart som vi just nu, men det gäller att få ut det på matcherna också, konstaterar han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*