”Slägga” avslutar säsongen i VIF

Hälsenan gick av på Vänersborgs IF:s målvakt Tommy Herlogsson.
Då hörde man av sig till Fredric Johansson i Mellerud.
– Det kom ju lite som en chock, säger ”Slägga” som kommer att tillhöra division 2-klubben under säsongsavslutningen.

Under måndagens A2-match mellan VIF och lokalrivalen VFK drabbades Tommy ”Bala” Herlogsson av en allvarlig hälskada som innebär uppemot två månader med gips och en ännu längre rehabperiod.

– Tommy har varit bättre tränad än någonsin och när han har fått spela i år så har han faktiskt varit matchavgörande, så det här var väldigt oturligt, konstaterar Ulf Guldbrandsen i herrsektionen.

Med bara Markus Mäkinen kvar som tillgängligt alternativ på målvaktssidan behövde man därför sondera den lokala spelarterrängen, och samma kväll kontaktades Fredric ”Slägga” Johansson.

– Det är inget man väntar sig direkt, men jag sa ja väldigt snabbt. Om jag kan vara med och hjälpa till så gör jag gärna det, säger den reflexsnabbe 27-åringen som främst agerat målvaktstränare i Melleruds IF i år på grund av vissa motivationsproblem under våren.

Nu är dock fotbollssuget större än på länge, trots att han i första hand är tänkt att vara backup bakom Mäkinen.

– Ja, absolut, han ska stå. Jag är bara där ifall det värsta händer, men samtidigt känns det jäkligt roligt att se hur det funkar i VIF och vad de har för träningar.

Sedan skadar det ju inte heller att kusinen Simon Svensson redan pendlar från Mellerud till Vänersvallen för träning och match, tillsammans med lagkompisen Joel Lundgren.

Och för VIF:s del har vad som hade kunnat bli ett rejält frågetecken snabbt rätats ut.

– MIF har, som alltid, varit en väldigt resonabel förening att prata med och det löste sig till det allra bästa. Fredric är dessutom spelklar redan till matchen borta mot IFK Uddevalla på måndag, så det känns lite tryggare nu, säger Ulf Guldbrandsen.

(Bild: TTELA)

Kommentarer om “”Slägga” avslutar säsongen i VIF

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*