Wargön och VFK segrade i ICA Kvantum Cup

Wargöns damlag segrade i ICA Kvantum Cup, som avgjordes på söndagen i Vänersborg. (Bild: Martin Ahlin)

Wargön på damsidan.
Och Vänersborgs FK bland herrarna.
Det var årets slutsegrare i ICA Kvantum Cup.

Kommunmästerskapen i Vänersborg brukar markera slutet för futsalsäsongen och starten på fotbollens dito. Men på grund av den skarven – samt det faktum att flera av bästa spelarna tillhör andra futsal-lag i området – saknades många av de riktigt stora profilerna.

VFK, till exempel, ställde upp med ett ungt gäng där alla, utom målvakten Ibbe Kryeziu, var födda 2001 eller senare. Den ungdomliga entusiasmen skulle samtidigt visa sig räcka långt – ja, ända fram till finalen sedan man gått obesegrat så långt.

Matchvinnare i semifinalen var nyförvärvet från Trollhättans FK, pojklandslagsmannen Albin Gashi Larsson, som även slog till direkt i finalen mot Brålanda efter ett lågt vänsterinspel.
– Det var lite nervöst i början, det var ju första gången jag spelade i ett annat lag än TFK. Men det gick ju väldigt bra, säger Gashi Larsson.

Det blev dock en svettig final för VFK:s del. Brålandas jättetalang Erik Aronsson hann bland annat med att missa ett friläge i andra halvlek, och ännu närmare kom de grönvitrandiga i slutsekunderna, men Kryeziu stod pall när det blåste som snålast.
– Vi fick backa hem lite, men det gick ju bra till slut, konstaterar Albin Gashi Larsson, som säger så här om anledningen till lagets framgångar:
– Jag tror att det handlar om mentaliteten. Alla trodde på att det skulle gå vägen, hela tiden.

Man slapp också turneringens slutsegrare de senaste två åren, arrangerande Vänersborgs IF, sedan laget använt sig av en otillåten spelare och därmed fått lämna redan i kvartsfinalen.

Varken VFK eller VIF återfanns däremot i damfinalen, som blev en batalj mellan Frändefors och Wargön. I stora drag var det emellertid spel mot ett mål – nämligen det som tillhörde ”Fiffens” duktiga målvakt Annelie Andersson.

Precis när matchens ordinarie del gick mot sitt slut, med 30 sekunder kvar, kom också det förlösande WIK-målet. Isabelle Marcussons långa utkast friställde 19-åriga Linnéa Patriksson, som vann ett motlägg med målvakten och sedan rullade in 1-0-bollen i öppet nät.
– Jag minns nästan inte vad som hände, haha. Det var bara lycka och en riktigt skön känsla, säger Patriksson, vars Wargön vann med samma resultat mot Frändefors i det inledande gruppspelet.
– Vi hade en förlust (mot VIF) där, men sedan kom vi igen och överlag tycker jag att det gick bra. Vi spelade vårt spel hela tiden, påpekar Patriksson.

Därmed vann WIK ICA Kvantum Cup för första gången på ett par år, efter att turneringen dominerats av VFK och Åsebro Brålanda, som ju tackade nej till spel i denna upplaga.

Vänersborgs FK:s segrande herrlag. (Bild: Martin Ahlin)

Fakta
Resultat, herr
Semifinaler:
Vänersborgs FK-Dynamo Botered 1-0 efter förlängning (0-0 full tid)
1-0 Albin Gashi Larsson.

Brålanda-Wargön 1-0
1-0 Alexander Skogsberg.

Finalrn:
VFK-Brålanda 1-0
1-0 Albin Gashi Larsson.

Resultat, dam
Semifinaler:
Vänersborgs IF-Frändefors 4-5 efter straffar (1-1 full tid, 2-2 efter förlängning)
0-1 Julia Rzepa, 1-1 Fanny Olsson, 2-1 Alva Kärnestedt, straff, 2-2 Jennifer Hansson, 2-3 Julia Rzepa, straff, 3-3 Ida Rohdin, straff, 3-4 Nathalie Söderqvist, straff, 4-4 Sara Persson, straff, 4-5 Ida Jansson.

Wargön-Vänersborgs FK 2-0
1-0 Andrea Markusson, 2-0 Fanny Frisk.

Finalen:
Frändefors-Wargön
0-1 Linnéa Patriksson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*